Redactie - 15 juli 2021

Microsoft en NEC breiden strategisch partnerschap uit

Microsoft en NEC breiden strategisch partnerschap uit image

Microsoft en NEC  hebben een uitbreiding van hun decennialange samenwerking aangekondigd. Via een nieuw meerjarig strategisch partnerschap zullen de bedrijven gebruikmaken van Microsoft Azure, Microsoft 365, NEC's netwerk- en IT-expertise, inclusief 5G-technologieën, en elkaars AI- en IoT-oplossingen om zakelijke klanten en de publieke sector in meerdere markten en industrieën verder te helpen. hun cloudadoptie en digitale transformatie-initiatieven versnellen.

Door de samenwerking zal NEC Microsoft Azure adopteren als zijn voorkeurscloudplatform om verbeterde mogelijkheden te bieden om duurzame digitalisering te stimuleren, klanten te helpen hun bedrijfsmodellen te transformeren en digitale werkplekken te bouwen voor het post-pandemische 'nieuwe normaal'.

Om NEC's Digital Workplace-innovatie en personeelstransformatie te versnellen, zullen de bedrijven samenwerken om NEC's on-premises IT-omgeving naar Azure te migreren en Azure Virtual Desktop en andere Azure-services te implementeren onder de 110.000 werknemers van de NEC Group wereldwijd. Deze modernisering bouwt voort op het bestaande Microsoft 365-platform van NEC en zal een zeer duurzame omgeving mogelijk maken die veiliger en robuuster is, waardoor de cloudmigratie voor NEC en haar klanten in de commerciële en publieke sector in Japan en de rest van de wereld wordt versneld.

De bedrijven zullen samenwerken om de digitale diensten voor klanten in de publieke sector en ondernemingen te verbeteren door middel van transformatie van de werkplek en het personeelsbestand. Hogere snelheid en dataverbindingen met een lagere latentie zullen hoogwaardige netwerkervaringen bieden om efficiëntere werkplekken te creëren en werknemers in staat te stellen meer gepersonaliseerde werkstijlen te realiseren voor zowel klanten in de publieke sector als de particuliere sector.

Door gebruik te maken van de activa van beide bedrijven, waaronder de Intelligent Edge-oplossingen van Microsoft en de particuliere 5G-netwerktechnologieën van NEC, zullen de bedrijven samenwerken om klanten in verschillende sectoren te helpen transformeren. In de detailhandel zullen de twee bedrijven bijvoorbeeld samenwerken om klanttransactiegegevens in realtime te analyseren met behulp van AI om kooppatronen beter te begrijpen, de operationele efficiëntie te verbeteren en nieuwe marktkansen te identificeren.

De combinatie van Azure en de AI- en IoT-technologieën en expertise van beide bedrijven zal de klantervaring van NEC verbeteren door middel van geavanceerde oplossingen en een veiliger onderhoud en werking van winkels mogelijk maken. Daarnaast zijn NEC en Microsoft van plan om netwerkinnovatie-initiatieven te verkennen die zijn gebouwd op Microsoft Azure voor bedrijfsdomeinen en specifieke industrieën.

Door het partnerschap zullen de bedrijven samenwerken om het aantal digitaal gerichte ingenieurs binnen de NEC Group die gespecialiseerd zijn in Microsoft-technologieën te verdubbelen. Deze investering in technische capaciteiten en de expertise van de medewerkers van NEC zal bijdragen aan het succes van de digitale transformatie van klanten, wat de markt en de samenleving ten goede komt.

"Zoals we het afgelopen jaar hebben gezien, versnellen de digitale adoptiecurves in elke branche en bedrijfsfunctie", zegt Satya Nadella, voorzitter en CEO van Microsoft. "Onze strategische samenwerking met NEC brengt de kracht van Azure en Microsoft 365 samen met NEC's services en infrastructuurexpertise om klanten in de publieke en private sector te helpen veerkracht op te bouwen en te transformeren in dit tijdperk van snelle veranderingen."

"NEC is verheugd deze strategische samenwerking met Microsoft Corp. aan te gaan", aldus Takayuki Morita, president en CEO van NEC Corporation. “Met de vertrouwde cloud en services van Microsoft, de ervaring die NEC heeft opgebouwd in zijn eigen systemen en de AI- en IoT-technologieën van beide bedrijven, zullen we bedrijven wereldwijd in staat stellen om digitale services te gebruiken die veiliger en veiliger zijn dan ooit tevoren naarmate ze vorderen met digitale initiatieven.”

"De noodzaak van duurzame transformatie om te zorgen voor veerkracht en groei van bedrijven is nog nooit zo belangrijk geweest in de wereld en in het bijzonder in Japan", zegt Hitoshi Yoshida, president & CEO van Microsoft Japan. "Onze samenwerking zal de cloudgebaseerde digitale transformatie en het gebruik van datamigratie in de sector helpen versnellen en het aanhoudende succes van Japan wereldwijd helpen, wat leidt tot grotere economische en maatschappelijke welvaart."

Deze aankondiging is gebaseerd op een geschiedenis van sterke samenwerking tussen Microsoft en NEC van meer dan 40 jaar.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!