Provincie blokkeert komst tweede datacenter van Microsoft bij Middenmeer

15-07-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Provincie blokkeert komst tweede datacenter van Microsoft bij Middenmeer

De komst van een tweede datacenter van Microsoft bij Middenmeer is afgekeurd door de provincie Noord-Holland. De gemeente plaatst vraagtekens bij de bereikbaarheid van de locatie. De toegangsweg zou het verkeer niet aankunnen.

Het gaat om een datacenter bij de A7 bij Middenmeer. De provincie uitte eerder al zorgen over de stijgende verkeersdrukte door de komst van het datacenter. Met name een kruispunt bij de N239 speelt hierbij een rol; die kruispunt kan naar verluid niet nog meer verkeer verwerken zonder dat de verkeersveiligheid in geding komt. De provincie uitte hierover eerder zijn zorgen. De gemeenteraad paste hierop de voorgestelde wijzigingen van het bestemmingsplan aan om verkeer via het kruispunt aan de noordzijde te leiden. De provincie vindt dit echter niet voldoende en vreest dat verkeer alsnog via het kruispunt bij de N239 rijdt.

De provincie geeft daarom een reactieve aanwijzing, waardoor de bouw voorlopig moet worden stilgelegd. De gemeente kan in beroep gaan via de Raad van State.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters