Zoom neemt Five9 over

19-07-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Zoom neemt Five9 over

Zoom Video Communications heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan om Five9 over te nemen, leverancier van het intelligente cloudcontactcentrum, in een volledig aandelentransactie met een waarde van ongeveer 14,7 miljard dollar.

De combinatie van Five9's Contact Center as a Service ("CCaaS")-oplossing met Zoom's brede communicatieplatform zal de manier waarop bedrijven contact maken met hun klanten transformeren en het klantbetrokkenheidsplatform van de toekomst bouwen.

De overname zal naar verwachting de aanwezigheid van Zoom bij zakelijke klanten helpen verbeteren en het mogelijk maken om zijn groeimogelijkheden op de lange termijn te versnellen door de contactcentermarkt van 24 miljard dollar toe te voegen. Five9 is een pionier op het gebied van cloudgebaseerde contactcentersoftware. Het zeer schaalbare en veilige cloudcontactcenter levert een uitgebreide suite van gebruiksvriendelijke applicaties waarmee klantinteracties via veel verschillende kanalen kunnen worden beheerd en geoptimaliseerd.

"We zijn voortdurend op zoek naar manieren om ons platform te verbeteren, en de toevoeging van Five9 past natuurlijk bij onze klanten", zegt Eric S. Yuan, Chief Executive Officer en oprichter van Zoom. “Zoom is gebaseerd op een kernovertuiging dat robuuste en betrouwbare communicatietechnologie interacties mogelijk maakt die meer empathie en vertrouwen opbouwen, en wij geloven dat dit met name geldt voor klantbetrokkenheid. Ondernemingen communiceren met hun klanten voornamelijk via het contactcenter, en we zijn van mening dat deze overname een toonaangevend platform voor klantbetrokkenheid creëert dat zal helpen herdefiniëren hoe bedrijven van elke omvang contact maken met hun klanten. We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met het Five9-team en ik kijk ernaar uit hen te verwelkomen in de Zoom-familie.”

"Bedrijven besteden jaarlijks aanzienlijke middelen aan hun contactcenters, maar hebben nog steeds moeite om hun klanten een naadloze ervaring te bieden", zegt Rowan Trollope, Chief Executive Officer van Five9. “Het is altijd de missie van Five9 geweest om het voor bedrijven gemakkelijk te maken om dat probleem op te lossen en op een meer zinvolle en efficiëntere manier met hun klanten om te gaan. Door de krachten te bundelen met Zoom krijgen de zakelijke klanten van Five9 toegang tot de beste oplossingen, met name Zoom Phone, waarmee ze meer waarde kunnen realiseren en echte resultaten voor hun bedrijf kunnen leveren. Dit, gecombineerd met Zoom's 'ease-of-use'-filosofie en brede communicatieportfolio, zal klanten echt in staat stellen om via het favoriete kanaal van hun keuze te communiceren."

De overname van Five9 door Zoom is een aanvulling op de groeiende populariteit van zijn Zoom Phone-aanbod. Zoom Phone is een modern telefoonsysteem in de cloud dat een digitaal alternatief biedt voor het bestaande telefoonaanbod, waardoor organisaties op nieuwe en handige manieren verbinding kunnen maken en communiceren om bedrijven in beweging te houden.

De combinatie biedt beide bedrijven ook aanzienlijke mogelijkheden voor cross-selling aan elkaars klantenbestand. Als gevolg van de overname zal Zoom een nog grotere rol spelen bij het aansturen van de digitale toekomst en het dichter bij elkaar brengen van bedrijven en hun klanten.

Na afronding van de transactie wordt Five9 een operationele eenheid van Zoom en wordt Rowan Trollope President van Zoom en blijft hij CEO van Five9, rapporterend aan Eric Yuan.

Terug naar nieuws overzicht