Google Cloud en Cloudera kopstuk Amr Awadallah vertrekt

19-07-2021 | door: Redactie

Google Cloud en Cloudera kopstuk Amr Awadallah vertrekt

Amr Awadallah, vice-president developers relations bij Google Cloud en mede-oprichter van Cloudera, is vertrokken. Dit na een blogpost over hoe hij kijkt naar omgaan met mensen van het Joodse geloof en zijn voormalige antisemitsiche en anti-zionistische gedachten. Eyal Manor, vice-president engineering en product van Google Cloud, heeft in een e-mail zijn werknemers ingelicht over het vertrek van Awadallah.

Awadallah had een breed manifest van 15 hoofdstukken op LinkedIn geplaatst. In 'We Are One!' legt Awadallah, een Egyptische Amerikaan, uit dat hij niet langer een hekel heeft aan joden. "Ja, ik was antisemitisch, ook al ben ik een Semiet, omdat deze term in grote lijnen verwijst naar de volkeren die Semitische talen spreken, zoals Arabisch en Hebreeuws, onder andere", schreef hij.

Hij belichtte ook de samenwerking met VMware-oprichter Mendel Rosenblum, die Awadallah adviseerde bij het promoveren. Mendel Rosenblum en zijn vrouw investeerden ook in Cloudera. Ook besprak Awadallah het boek van Yuvah Noah Harari 'Sapiens' waarin opvattingen staan beschreven dat de wereld bestaat uit abstracte concepten.

Het artikel van Awadallah leverde hem een zowel lovende als negatieve kritieken op. Een aantal Google medewerkers voelden zich ongemakkelijk rond het manifest.

Awadallah is een serie ondernemer en werkte eerder voor Accel Partners, Yahoo, Nortel Networks en Hewlett-Packard.

Awadallah meldt op Twitter in shock te verkeren over zijn gedwongen vertrek

Terug naar nieuws overzicht