Claranet Portugal neemt Bizdirect over

20-07-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Claranet Portugal neemt Bizdirect over

Claranet Portugal, gespecialiseerd in Cloud, Security en Workplace-oplossingen, heeft zojuist de overname van Bizdirect afgerond, op basis van een overeenkomst die is gesloten met Sonae IM, Aitec en Banco BPI - voormalige aandeelhouders van het bedrijf - voor de overname van 100% van het aandelenkapitaal van Digitmarket, S.A., beter bekend als Bizdirect.

De overname maakt deel uit van de groeistrategie van Claranet op de Portugese markt. Deze bestaat uit de overname van relevante bedrijven om het portfolio van geleverde diensten te verrijken, evenals organische groei op basis van het aanbod van technologische oplossingen met een hoge toegevoegde waarde. Bizdirect is de 6e overname door Claranet in Portugal sinds 2014 en de op één na grootste. Na de overname wil Claranet haar organische groei van de afgelopen jaren verder versnellen.
Bizdirect zal volledig binnen Claranet worden geïntegreerd, waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan voor de ontwikkeling van de medewerkers van beide ondernemingen, terwijl het niveau van de dienstverlening en alle gebruikelijke communicatiekanalen met de klant behouden blijven.

Met deze overname diversifieert Claranet haar aanbod van IT-diensten op de Portugese en internationale markt, door zwaarder in te zetten op het Digital Competence Center van Bizdirect. Daarnaast consolideert zij haar positie als grootste Microsoft Dynamics 365-partner en verbreedt zij haar zakelijke klantenkring, aan wie zij een nog breder portfolio van strategische en technologische diensten aanbiedt.

António Miguel Ferreira, Managing Director van Claranet Portugal en lid van de raad van bestuur van de Claranet Group voor Portugal, Spanje en Latijns-Amerika, is enthousiast over deze stap: “Het is zeer verheugend om de Claranet-familie in Portugal te zien groeien,met een nieuw team dat nog meer creativiteit en ervaring toevoegt aan de projecten die voor onze klanten worden ontwikkeld. Deze overname positioneert Claranet als de grootste IT-leverancier in Portugal en vergroot, met deze extra kennis en ervaring, onze mogelijkheden en capaciteit om oplossingen te ontwikkelen die een enorme waarde aan onze klanten zullen bieden.”

João Mira Santiago, CEO van Bizdirect: "Deel uitmaken van de Claranet-groep in Portugal versterkt de toewijding van Bizdirect aan onze medewerkers, klanten en partners en garandeert de uitbreiding van onze bedrijfsoplossingen door middel van een completer en efficiënter portfolio van IT-diensten en -producten. Dit is het resultaat van de kennis en ervaring van een groot en competent team, gericht op het doel om technologie om te zetten in zakelijke waarde voor klanten.”
Charles Nasser, oprichter en CEO van Claranet voegt toe: "We zijn verheugd Bizdirect te mogen verwelkomen in de Claranet-familie, waardoor we de grootste IT-dienstverlener in Portugal worden. We kijken ernaar uit om op deze overname voort te bouwen om onze klanten meer diensten aan te bieden en de digitale transformatie in Portugal te ondersteunen."
?

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter