Canalys identificeert eigenschappen van succesvolle cybersecurity partners

19-07-2021 | door: Redactie

Canalys identificeert eigenschappen van succesvolle cybersecurity partners

Canalys kan de belangrijkste eigenschappen van snelgroeiende cybersecurity partners onthullen, zoals blijkt uit een beoordeling van de mogelijkheden van cyberbeveiligingspartners, uitgevoerd in samenwerking met Trend Micro en Tech Data en mogelijk gemaakt door het Canalys Alys-platform.

Acht van de meest voorkomende kenmerken van succesvolle cyberbeveiligingspartners zijn ontdekt via Cybersecurity 360, een online assessment van cyberbeveiligingsvaardigheden. Deze eigenschappen omvatten het runnen van een toegewijde cyberbeveiligingspraktijk, het hebben van een focus op managed services en het demonstreren van het vermogen om te verkopen aan senior leiderschap binnen klantorganisaties.

Canalys heeft Alys ontwikkeld om een erkend probleem bij leveranciers aan te pakken om volwassenheid en vaardigheden binnen hun partnergemeenschap te identificeren. Channel-centric leveranciers erkennen dat een succesvolle partnerstrategie niet noodzakelijk gaat over het hebben van het grootste aantal partners, maar over het begrijpen van het vermogen van partners om de beste klantresultaten te leveren. Alys geeft leveranciers een lens om zich te concentreren op de mogelijkheden binnen hun partnerkanaal.

"Ons doel was om inzicht te krijgen in de verschillende sterke en zwakke punten van partners die zich bezighouden met cyberbeveiliging en om partners te helpen bij het identificeren van verbeterpunten", aldus Canalys Vice President Alex Smith. "Er is veel vraag naar cyberbeveiligingsvaardigheden in het kanaal en moeilijk te vinden."

Tijdens deze eerste fase van de beoordeling werden de belangrijkste gemeenschappelijke kenmerken van toonaangevende cyberbeveiligingspartners geïdentificeerd. Dit zijn de partners die hoog scoorden in de beoordeling, en bovendien zien ze hun cyberbeveiligingsactiviteiten met dubbele cijfers groeien, beter dan de totale markt, die in 2020 met 10% groeide.

Er waren nog acht andere gemeenschappelijke kenmerken te zien in deze exclusieve groep cyberbeveiligingsleiders:

Kenmerken van leider op het gebied van cyberbeveiliging
1. Biedt een uitgebreide reeks cyberbeveiligingstechnologieën
2. Is toegewijd, of heeft een speciale divisie gericht op beveiliging
3. Verkoopt voornamelijk aan senior management binnen het klantenbestand
4. Beschikken over een diepgaand begrip van de IT-omgevingen van klanten
5. Kan cyberbeveiligingsbeleid voor klanten ontwerpen en implementeren
6. Biedt een volledige reeks beheerde services
7. Beheert een Security Operations Center
8. Is momenteel aan het werven om de cyberbeveiligingspraktijk te ondersteunen

Een van de meest voorkomende kenmerken van deze groep is dat ze een uitgebreide reeks cyberbeveiligingstechnologieën bieden. Endpoint- en netwerkbeveiliging waren de meest voorkomende technologieën die door het kanaal werden verkocht, maar toonaangevende cyberbeveiligingspartners hadden aanbiedingen op meerdere gebieden, waaronder identificatiebeheer en cloudbescherming. “De snelst groeiende gebieden op het gebied van cyberbeveiliging zijn cloudbeveiliging; identiteits- en toegangsbeheer; oplossingen voor beveiligingsorkestratie, automatisering en respons (SOAR); en eindpunt- en mobiele beveiliging. Een groot deel van deze behoefte is ingegeven door de overstap naar hybride werken en de noodzaak om netwerken te beveiligen om deze beweging te ondersteunen.” aldus David Ellis, Vice President Mobility and Security bij Tech Data Europe.

Een ander belangrijk kenmerk was het vermogen van een partner om te verkopen aan senior executives binnen hun klantenbestand. "We zien cyberbeveiliging steeds vaker een kwestie op directieniveau worden, vooral nu partners hun portfolio's voor beheerde beveiligingsdiensten ontwikkelen", zegt Gary O'Connell, European MSP Director, Trend Micro. "Het is belangrijk dat onze MSP-partners zich richten op de verkoop aan C-level executives waar mogelijk, aangezien het uiteindelijk hun verantwoordelijkheid is als er een inbreuk plaatsvindt."

In de Cybersecurity 360 Alys-beoordeling, die werd voltooid door 208 partners met cyberbeveiligingspraktijken, werden andere gemeenschappelijke kenmerken geïdentificeerd, van managed services-praktijken tot het implementeren van cyberbeveiligingsbeleid. Meer details van de beoordeling zijn te vinden in de Canalys-blog hier 

Terug naar nieuws overzicht
Security