Cloud is het ‘nieuwe normaal’

Witold Kepinski, Director Content & Editor in Chief Dutch IT Channel

20-07-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Cloud is het ‘nieuwe normaal’

De COVID-19 pandemie heeft het belang en de waarde van de cloud bevestigd. Met cloud kunnen organisaties kostenefficiëntie en bedrijfscontinuïteit bewerkstelligen. Cloud geeft organisaties een stimulans om de digitale transformatie te versnellen, waaraan alle spelers in het ecosysteem van leveranciers, cloudproviders, VARs, resellers tot clouddistributeurs hun steentje kunnen bijdragen. Cloud is het 'nieuwe normaal' geworden.

Cloudcomputing blijft daarom de komende jaren essentieel voor organisaties die op zoek zijn naar schaalbaarheid en bedrijfscontinuïteit. Bedrijven en overheden kunnen dankzij de cloud een fundament leggen voor verbeterde toegankelijkheid van data en applicaties, onder andere voor mensen die overal willen werken, thuis, op kantoor en onderweg.

Data

Tegelijkertijd maken nieuwe cloud technologieën van grote technologie aanbieders, scale-ups en startups het eenvoudiger om bepaalde toepassingen uit te rollen. Bijvoorbeeld om direct datagegevens te genereren, verwerken en analyseren voor betere bedrijfsprestaties. Toepassingen zoals IaaS, PaaS, SaaS, AI, edge, multi-cloud, hybrid-cloud, security, containers, serverless, automation en cloud datamanagement spelen daarbij een belangrijke rol.

As a Service

Interessant in de recente speciale Dutch IT Cloud special uitgave zijn de uitkomsten van de Cloud in Nederland Survey, een gezamenlijk onderzoek van markt intelligentie bureau Smart Profile en Dutch IT Channel. Zo beschouwen Nederlandse IT-beslissers, die meededen aan dit jaarlijkse onderzoek, de cloud steeds vaker als een ‘IT as-a-service’. De cloud is volgens IT-beslissers een uniek platform voor het genereren van gegevens en innovatieve oplossingen om die gegevens te benutten zo blijkt uit het onderzoek. Cloud heeft ook geleid tot meer servicegericht denken, zowel bij aanbieders als afnemers. Dankzij cloud kunnen specialistische toepassingen veel sneller worden uitgerold. Hierdoor kunnen organisaties hun bedrijfsmodellen en processen innoveren, waardoor ze toekomstbestendig blijven zonder afbreuk te doen aan hun flexibiliteit.

Cloud Only

In de Dutch IT Cloud Special zijn verder diverse artikelen en interviews gebundeld, waarin mensen enthousiast hun cloudvisie en toepassingen belichten. De redactie heeft onder andere gesproken met enkele bekende Nederlandse IT-leiders over hun cloudstrategie, zoals Bob van Graft (CIO CBR) en Leo Brand (CIO Royal Vopak). Verder geeft Gartner analist Gregor Petri zijn visie op de verschuiving van ‘cloud first’ naar ‘cloud only’.

Met de speciale cloud uitgave geven Dutch IT-channel en Executie People voor alle betrokkenen in de Nederlandse ICT-branche inzicht in de stand van zaken rondom cloud die ze in hun eigen context kunnen toepassen, met meer succes voor hun organisatie als gevolg. Doe er uw voordeel mee!

Lees de hele Dutch IT Cloud special op deze link.

Lees ook de Cloud in Nederland Survey.

Door: Witold Kepinski, Director Content & Editor in Chief Dutch IT Channel

Terug naar nieuws overzicht
Cloud