Videosyndicator Autheos overgenomen door Icecat

21-07-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Videosyndicator Autheos overgenomen door Icecat

De videosyndicatie-business van Autheos wordt overgenomen door Icecat (ISIN: NL0012751226). Verwacht wordt dat de overname per 1 september geëffectueerd wordt. Vanaf die datum levert Icecat de videodiensten aan e-commerce-platformen en merken.

“Doordat Icecat en Autheos overlappende dienstverlening hebben op het gebied van het streamen van commerciële productvideo’s, is het zinvol om de activiteiten te combineren. En samen op te trekken,” aldus Autheos-oprichter Pyke van Dieren. “Daarnaast zagen we ons 70% marktaandeel teruglopen, met het verlies van klanten zoals Mediamarkt, Wehkamp en recent Bol.com en Intertoys welke beide nu gebruik maken van Icecat Free Vendor Central.”

De impact op de twaalfmaandelijkse omzet van Icecat zal minder dan 1% zijn. “Desalniettemin helpt deze deal Icecat haar videodienstverlening te verbeteren: een completere videodatabase. En een uitgebreider netwerk videosyndicatie-users,” zegt Icecat CEO Martijn Hoogeveen. Icecat voegde een jaar geleden ook de Franse gaming-video’s van Cedemo aan haar database en netwerk toe.

“Schaalgrootte is alles in de syndicatiemarkt”, besluit Martijn Hoogeveen die verdere overnames of participaties in de nabije niet uitsluit.

Terug naar nieuws overzicht