SoftwareONE koopt Poolse SAP specialist SE16N

21-07-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

SoftwareONE koopt Poolse SAP specialist SE16N

SoftwareONE, leverancier van end-to-end software en cloudtechnologie-oplossingen, heeft aangekondigd dat het SE16N, een toonaangevende SAP-technologieserviceprovider en SAP S/4HANA-specialist, overneemt. SE16N biedt een reeks uitgebreide SAP-cloudservices om klanten te helpen de waarde van hun SAP-investeringen te maximaliseren. De overname versterkt SoftwareONE's snelgroeiende SAP-praktijk in Europa en wereldwijd, door een team van bekwame SAP-cloudexperts en aanzienlijke leveringsmogelijkheden toe te voegen.

SE16N, opgericht in 2013 en met het hoofdkantoor in Warschau, Polen, is gespecialiseerd in het leveren van SAP-technologiediensten, waaronder het beheren van hosting en ontwikkeling, om klanten te helpen bij hun digitale transformatietraject van on-premise naar SAP in de publieke cloud. Met een sterke reputatie op het gebied van cloud-inzicht, is de overgrote meerderheid van de ongeveer 60 medewerkers van SE16N multi-gecertificeerd in Azure, AWS en GCP-competenties. Het bedrijf is een Microsoft Gold Partner, een AWS Advanced Consulting Partner met SAP Competency en heeft zich onlangs ook aangesloten bij het AWS Migration Acceleration Program (MAP) voor SAP.

Reinhard Waldinger, Regional Head EMEA, zei: “We zijn verheugd om SE16N te verwelkomen bij SoftwareONE. De diepgaande SAP-expertise en leveringsmogelijkheden van het bedrijf vullen onze bestaande SAP-activiteiten goed aan en stellen ons in een nog sterkere positie om te voldoen aan de snelgroeiende behoeften van zowel Europese als wereldwijde SAP-klanten die S/4HANA adopteren en werklasten verplaatsen op cloudplatforms.”

“SE16N komt nu samen met SoftwareONE om lid te worden van ons cloud-native wereldwijde platform. Met zijn ongeëvenaarde reputatie zal SE16N de spil zijn in het verder uitbreiden van onze wereldwijde SAP-servicespraktijk, en daarmee onze public cloud-partnerprogramma's voeden, inclusief de strategische Microsoft-overeenkomst aangekondigd in maart 2021. Aangezien de SAP-servicesmarkt een uitzonderlijke groei blijft vertonen, zal SoftwareONE goed gepositioneerd met meer dan 300 bekwame SAP-cloudspecialisten wereldwijd”, zegt Daniel DaVinci, global practice leader SoftwareONE SAP Services.

Tomasz Brzozowski, President en mede-oprichter van SE16N, voegde toe: “Onze succesvolle reis is gedreven door onze focus op het leveren van hoogwaardige diensten aan onze klanten. Toetreden tot SoftwareONE markeert een spannende volgende stap, die geweldige kansen biedt voor zowel onze bestaande klanten als onze medewerkers.”

Het huidige leiderschapsteam en de medewerkers van SE16N zullen toetreden tot en volledig geïntegreerd worden in de SoftwareONE SAP Services-praktijk.

In de afgelopen 24 maanden heeft SoftwareONE een aantal strategische acquisities gedaan, waaronder ITST, ITPC, Optimum Consulting en BNW, om de kern te vormen van zijn 27-landen SAP-aanwezigheid en cloudleveringsmogelijkheden. Als pionier gespecialiseerd in het naar de cloud brengen van kritieke workloads, biedt SoftwareONE SAP S/4HANA advies-, migratie-, conversie- en platformbeheerde diensten. Met meer dan 300 gecertificeerde consultants die meer dan 10 jaar ervaring hebben met ~600 eerdere klantcontacten, is het bedrijf een Microsoft Gold Partner en een Azure Expert MSP met de Microsoft SAP on Microsoft Azure Advanced Specialization, een AWS SAP Competency Partner, evenals een SAP Gold Service Partner, SAP Software Partner en door SAP erkend expert voor S/4HANA.

Er zijn geen financiële details of transactievoorwaarden bekendgemaakt. De transactie wordt naar verwachting in de tweede helft van 2021 afgerond.

Terug naar nieuws overzicht
Software