Cloud bezorgt IBM meer omzet

21-07-2021 | door: Witold Kepinski

Cloud bezorgt IBM meer omzet

IBM heeft de omzet en winstresultaten voor het tweede kwartaal van 2021 bekendgemaakt, eindigend op 30 juni 2021. De wereldwijde omzet steeg met drie procent naar 18,7 miljard dollar. De nettowinst daalde 3 procent naar 1,3 miljard dollar.

Cloud & Cognitive Software omzet steeg met 6 procent (stijging met 2 procent aanpassing voor valuta). Global Business Services omzet steeg met 12 procent (stijging met 7 procent aanpassing voor valuta).

De totale cloudomzet over de afgelopen 12 maanden van bedraagt 27 miljard dollar, een stijging van 15 procent (een stijging van 13 procent gecorrigeerd voor gedesinvesteerde bedrijven en valuta).

De totale cloudomzet in het tweede kwartaal van bedroeg 7 miljard dollar, een stijging van 13 procent (9 procent gecorrigeerd voor afgestoten bedrijven en valuta) geleid door: Cloud & Cognitive Software cloudomzet steeg met 29 procent (stijging van 25 procent gecorrigeerd voor valuta) en Global Business Services cloud-omzet is met 35 procent gestegen (met 30 procent gecorrigeerd voor valuta)

De Red Hat-omzet is met 20 procent gestegen (17 procent gecorrigeerd voor valuta).

“In het tweede kwartaal droeg de acceptatie door klanten van ons hybride cloudplatform bij aan sterke prestaties in Global Business Services en software en zorgde het voor een betere algemene omzetgroei. Tegelijkertijd zijn we klanten blijven helpen om ons aanbod van op AI gebaseerde technologie in hun kernactiviteiten te integreren", zegt Arvind Krishna, voorzitter en CEO van IBM. "We zijn tevreden met onze vooruitgang en we blijven op schema om volledige jaarlijkse omzetgroei en voldoen aan onze kasstroomdoelstelling.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud