Jakajima en Brainport TechLaw bundelen krachten

22-07-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Jakajima en Brainport TechLaw bundelen krachten

Nieuwe technologische ontwikkelingen vaak leiden tot ‘big business’. Dit maakt het voor innovatieve bedrijven van essentieel belang om hun kennis te beschermen. Intellectueel Eigendom (IE), maar ook wettelijke regelingen en financiering zijn niet alleen meer verplichte kost voor grote bedrijven en multinationals, maar juist ook voor high-tech startups en scaleups. Hiervoor gaan Jakajima en Brainport TechLaw een samenwerking aan.

Pieter Hermans, CEO van Jakajima: “We merken bij onze high-tech events dat er veel vraag is naar kennis over wettelijke kaders en bescherming van ideeën. Om er zeker van te zijn dat een idee kans van slagen heeft, stappen investeerders alleen in nieuwe uitdagingen, als het IE goed vastgelegd is. Door de samenwerking met Brainport TechLaw bieden we toegang tot een heel netwerk van kennis op juridisch- en financieel gebied, zodat ook deze aspecten nog beter aan bod kunnen komen tijdens onze events.”

Bijblijven

Niet alleen ondernemers moeten constant bijleren. Voor octrooigemachtigden, advocaten en financiers is het ook van groot belang om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwe technologische ontwikkelingen.

“Een groot deel van onze leden is werkzaam in de juridische-, administratieve en financiële sector”, zegt Richard Bijlard, Bestuursvoorzitter van Brainport TechLaw, “een samenwerking met Jakajima is voor hen interessant omdat ze zo direct op de hoogte blijven van de laatste nieuwe technologische ontwikkelingen. Tijdens Jakajima events is het mogelijk om één-op-één in contact te komen met deze high tech bedrijven. Op deze manier kunnen we gezamenlijk werken aan een nog sterkere positie van de Brainport regio, nationaal en internationaal”.

Terug naar nieuws overzicht