Zoom Apps en Zoom Events algemeen beschikbaar

22-07-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Zoom Apps en Zoom Events algemeen beschikbaar

Zoom lanceert Zoom Apps en Zoom Events. Zoom Apps integreert apps van derden nu in Zoom-vergaderingen en de desktop client zonder van apps te hoeven wisselen. Ook het in het voorjaar van 2021 aangekondigde Zoom Events is algemeen beschikbaar. Dit alles-in-één-platform maakt het opzetten van interactieve virtuele evenementen mogelijk.

Met Zoom Apps kunt je je productiviteit verhogen en je blijven concentreren op je werk door je favoriete apps direct te integreren in de Zoom-omgeving, zodat je niet meer tussen apps hoeft te schakelen. Hiermee breidt Zoom Apps het aanbod uit van de Zoom App Marketplace, waar meer dan 1.500 reguliere koppelingen met derden te vinden zijn. Op dit moment van lancering zijn er ruim 50 Zoom Apps beschikbaar, voor zowel enterprises als consumenten. Denk hierbij aan whiteboarding, projectmanagement, notulering en videogaming.

Een aantal voorbeelden van beschikbare Zoom Apps:

  • Asana: Organiseer doelgerichte vergaderingen met de mogelijkheid om van tevoren actie-items voor de meeting te maken. Je kunt ook taken maken, bewerken en toewijzen zonder je Zoom Meeting te verlaten.
  • Dot Collector: De Dot Collector-app stelt iedereen in een vergadering in staat om hun mening te delen via real-time feedback en enquêtes. Dots worden systematisch verzameld, gedeeld en bewaard zodat aanpassingen direct of na verloop van tijd kunnen worden gemaakt.
  • Dropbox Spaces: Haal meer uit je vergaderingen met de Dropbox Spaces-app. Houd iedereen voor, tijdens en na Zoom-vergaderingen op dezelfde pagina door in realtime samen te werken in één gedeelde werkruimte.
  • Heads Up!: Heads Up! is een spel van Ellen DeGeneres. Heads Up! is het een gezelschapsspel om met collega's en vrienden te spelen, bijvoorbeeld je wacht tot een meeting begint. De app is ontwikkeld voor Zoom door Ellen Digital en Playco.
  • SurveyMonkey Enterprise, van Momentive: Organiseer meer betrokken en inclusieve vergaderingen door directe feedback via enquêtes en polls rechtstreeks in Zoom te integreren. Vergaar inzichten van klanten, werknemers, patiënten en iedere andere deelnemer. Hierdoor kun je direct actie ondernemen om werknemersbetrokkenheid te vergroten, de klant- of patiëntervaring te verbeteren en vergaderingen op afstand productiever te maken.
  • Wellness That Works, van WW: Wellness that Works van WW, een leider in gewichtsverlies en wellness, helpt gebruikers meer te bewegen, beter te eten en hun mindset te veranderen met pushmeldingen om te gaan staan en rekken, samen met een vochtinname-tracker, mindset-tools en recepten.

Verbetering van de hybride en virtuele evenementbeleving

Zoom Events is in het voorjaar van 2021 aangekondigd en is nu algemeen beschikbaar. Dit platform geeft organisaties de mogelijkheid tot het creëren van hybride en virtuele ervaringen. Met Zoom Events kunnen zowel grote als kleine bedrijven evenementen beheren en hosten, zoals sales-conferences, klantevenementen, trade shows en interne evenementen.

Zoom Events biedt features zoals event-hubs, speciale ruimten voor bedrijfsevenementen, personaliseerbare registratie-opties en netwerkmogelijkheden via lobby’s met chatfunctie. Zoom Events maakt ook evenement-specifieke rapportage mogelijk rond registratie, opkomst en ticketverkoop. Zoom organiseert dit jaar zijn jaarlijkse gebruikersevenementen Zoomtopia en Zoom Academy op Zoom Events.

OnZoom, de oplossing voor consumenten, helpt merken en kleine bedrijven een publiek te bereiken door het creëren van hosten van (betaalde) evenementen zoals fitness- en kooklessen en theatervoorstellingen. OnZoom blijft in bèta en is een plek waar kleine bedrijven en ondernemers evenementen kunnen hosten en publiceren in de openbare agenda van Zoom.

"Het is geweldig om onze platformvisie tot leven te zien komen met Zoom Apps en Zoom Events, nu de wereld nieuwe werkomgevingen omarmt die werknemers productiever maken", zegt Eric S. Yuan, oprichter en CEO van Zoom. "Deze innovaties verbeteren hoe we contact houden en samenwerken met onze collega's, vrienden en familieleden - én ze maken het plezieriger.”

“Zoom Apps en Zoom Events zijn cruciaal om Zooms dienstenaanbod en bereik te verbreden”, zegt Roopam Jain, Vice President, Information and Communications Technologies bij Frost & Sullivan. “Deze oplossingen stellen gebruikers in staat om meer te bereiken met videocommunicatie en zijn een bewijs van de missie van Zoom om klanten te helpen met bedrijfsgroei, volledig op basis van haar platform - of het nu gaat om applicaties, integraties, evenementen of andere diensten.”

Terug naar nieuws overzicht