Lenovo versterkt Benelux-positie in x86-servers in eerste kwartaal 2021

22-07-2021 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Lenovo versterkt Benelux-positie in x86-servers in eerste kwartaal 2021

Lenovo Infrastructure Solutions Group (ISG) stelt in het eerste kwartaal van 2021 de nummer 1-positie in x86-servers bereikt te hebben in de Benelux, op basis van vendor-omzet. De groei in deze omzet bedroeg volgens de Lenovo-business unit 160,4 procent jaar-op-jaar – goed voor een marktaandeel van 30,9 procent in de Benelux. In Nederland kwam de groei volgens IDC-cijfers uit op 170,9 procent jaar-op-jaar in Nederland, goed voor de nummer één-positie met 38,5 procent marktaandeel op basis van vendor-omzet.

In de Benelux overtrof Lenovo ISG naar eigen zeggen haar concurrenten met 3,7 procentpunten in de x86-servermarkt en een groei van 16,6 procentpunten in marktaandeel ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het Lenovo Benelux x86 serveraandeel groeide met 160,4 procent in vendor-omzet jaar-op-jaar, tegen een groei van de totale Benelux x86-servermarkt met 20,5 procent.

Terugnemen leidende positie

Voor de Nederlandse servermarkt bedroeg de groei van 17,2 procent marktaandeel in dezelfde periode in 2020 naar 38,5 procent - door IDC 11 juni van dit jaar vermeld. Daarmee realiseert Lenovo in Nederland een groei van 170,9 procent jaar-op-jaar in de servermarkt, tegen een totale marktgroei van 21 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Hiermee neemt Lenovo de leidende positie terug, aldus de organisatie. Dit zou onder meer te danken zijn aan toenemende klandizie van grotere organisaties voor hun datacenters en groeiende afzet voor specialistische toepassingen: van IoT- en edge computing tot high performance computing.

“Ik ben erg blij met het groeiende marktaandeel en het vertrouwen van onze klanten en business partners in Lenovo,” aldus Tina Borgbjerg, General Manger Nordics en Benelux Lenovo Infrastructure Solutions Group (ISG). “Dit blijft onze drijfveer en een uitstekende motivatie voor Lenovo om de beste datacenterinfrastructuur en support te blijven bieden aan zowel eindklanten en business partners. Een commitment om nog verder te blijven groeien."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

markt, Servers