SAP-adviesbureau KHETO overgenomen door Claranet

23-07-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

SAP-adviesbureau KHETO overgenomen door Claranet

Claranet neemt SAP consultancybedrijf KHETO Consulting over. KHETO is in 2005 opgericht met een focus op SAP Business Intelligence en levert bedrijven adviesdiensten gedurende de gehele levenscyclus van hun SAP-projecten, van strategische afstemming tot implementatie en ondersteuning. Met de overname van het in Keulen gevestigde bedrijf breidt Claranet haar eigen portfolio op het gebied van managed services uit met de exploitatie van SAP workloads in de public clouds.

Olaf Fischer, Managing Director bij Claranet Duitsland: "De aankondiging dat SAP 'AnyDB' slechts tot 2027 zal blijven ondersteunen, heeft een nieuwe dimensie toegevoegd aan de gehele SAP-markt. Bij veel aanstaande migraties van SAP naar S4/HANA verwachten we daarom een gelijktijdige overgang naar de public cloud-platforms van Microsoft, AWS of Google. Deze verwachting wordt niet in de laatste plaats ondersteund door de strategische alliantie tussen SAP en Microsoft in hun gezamenlijke 'Embrace Initiative', dat ook berust op een sterke convergentie van cloud en SAP. Door de SAP-knowhow van KHETO te combineren met de ervaring van Claranet op het gebied van cloud-transformatie en managed hosting in public cloud, kunnen we klanten optimaal cloud-based support bieden op hun overgang van SAP R/3 naar S4/HANA met een complete lifecycle-ondersteuning."

'Continu groeiende markt'

Markus Grimm, een van de twee Managing Directors bij KHETO, voegt hieraan toe: "De SAP-omgeving is met zijn nieuwe technologieën en platforms een continu groeiende markt. KHETO kan nu haar portfolio doelgericht uitbreiden met deze belangrijke moderniseringsonderwerpen door te profiteren van de synergie met Claranet. Integratie van KHETO in de Claranet Group zal zowel Claranet als KHETO een breder spectrum in de SAP-markt bieden. Dankzij KHETO en haar jarenlange SAP-expertise richt Claranet zich nu ook specifiek op SAP-cloudmigratieprojecten, SAP-professional services en SAP Managed Services. Daarnaast biedt de overname de medewerkers van KHETO nieuwe perspectieven en mogelijkheden in en rond SAP en de cloud. Als zodanig biedt de integratie van KHETO in de Claranet Group enorm potentieel voor alle betrokkenen."

De strategische doelstellingen van de overname zijn het concurrentievermogen van de gecombineerde ondernemingen te vergroten, de relaties met SAP en de public cloudproviders te versterken en klanten uitgebreide ondersteuning te bieden voor hun IT-moderniseringsprojecten en SAP-omgevingen in de vorm van advies en beheerde diensten.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud