ESG-rapport Interxion: datacenters draaien volledig op duurzame energie

23-07-2021 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

ESG-rapport Interxion: datacenters draaien volledig op duurzame energie

Wereldwijd voegde datacenter-exploitant Digital Realty in 2020 154 megawatt aan duurzaam opgewekte energie toe, waardoor het totaal aan onsite zonne- en windenergie onder langetermijncontracten op 556 megawatt komt. Alle Europese locaties van dochter Interxion, evenals de colocatieactiviteiten van Digital Realty in de VS, draaien voor 100 procent op duurzame energie. Dat blijkt uit het nieuwste jaarlijkse Environmental, Social & Governance (ESG)-rapport van Digital Realty.

Het derde jaarlijkse Environmental, Social & Governance (ESG)-rapport geeft inzicht in de wereldwijde prestaties van de datacenterleverancier op het gebied van milieu, sociale zaken en governance in 2020. Daarnaast biedt het een uitgebreid overzicht van de inzet voor schone energie, behoud van natuurlijke hulpbronnen, diversiteit, gelijkheid en inclusie.

Verminderen emissies

Interxion, aanbieder van cloud- en carrier-neutrale datacenterdiensten, zet zich in om de directe (Scope 1) en indirecte (Scope 2) emissies van het bedrijf met 68 procent te verminderen tegen 2030. Daarnaast is het streven om de uitstoot van indirecte activiteiten binnen de waardeketen van het bedrijf (Scope 3) met 24 procent te verminderen. De uitgangswaardes uit 2018 worden hiervoor aangehouden. Deze doelstellingen komen overeen met het doel om de opwarming van de aarde met 1,5 graden te beperken, en zijn tevens gevalideerd door het Science-Based Targets initiative.

De wereldwijde portefeuille van de Digital Realty groep is volgens het rapport nu voor 50 procent duurzaam, tegen 30 procent in 2019. Het totale energieverbruik in 2020 is met 24 procent is gestegen. Verder heeft Interxion het Klimaatneutrale Datacenter Pact getekend, waarin 25 bedrijven en 17 verenigingen aangeven datacenters in Europa tegen 2030 klimaatneutraal te hebben.

Certificeringen groene energie

Digital Realty werd door de EPA erkend als ENERGY STAR-partner van het jaar in 2020 en 2021. De datacenterleverancier voltooide in 2020 twee LEED (Leadership in Energy and Environmental Design)-Silver, één BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method)-Gold en één BCA (Building and Construction Authority) Green Mark Platinum-certificering voor diverse bouw- en herontwikkelingsprojecten, waardoor het totale aantal certificeringen voor groene gebouwen op 11 miljoen ft2 (1.02 miljoen m2) komt, met in totaal 810 megawatt aan IT-capaciteit.

Enkele andere punten uit het rapport:

Diversiteit en Inclusie: Interxion en Digital Realty introduceerden in 2020 de Diversity, Equity and Inclusion (DEI) council voor werknemers om de DEI-activiteiten van het bedrijf wereldwijd te leiden. In Nederland worden er ook diverse activiteiten georganiseerd door Interxion met als doel diversiteit en inclusie te stimuleren. Voorbeelden daarvan zijn het jaarlijks Girls’ Day Event dat Interxion organiseert samen met de VHTO, de ontwikkeling van de inclusieve en educatieve datacentergame voor scholen en de ondersteuning van diverse organisaties, zoals TekkieWorden.nl en DigiVita.

Duurzame gebouwen en energie-efficiëntie: Digital Realty certificeerde in 2020 maar liefst 31 datacenters onder het ENERGY STAR-programma van het Environmental Protection Agency (EPA). ENERGY STAR is een keurmerk dat eisen stelt voor energieverbruik. De totale IT-belasting die via ENERGY STAR is gecertificeerd is 627 megawatt. Dit bespaart jaarlijks 1,3 miljoen ton aan CO2-uitstoot, wat overeenkomt met het in het stroom voorzien van 229.000 huizen.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter