Wouter Hoeffnagel - 23 juli 2021

Incentro is sponsor van olympische skaters

Incentro is sponsor van olympische skaters image

De Olympische Spelen in Tokio gaan vandaag officieel van start en de sport skateboarden staat daar voor het eerst in de historie op het programma. Digitale dienstverlener Incentro verbond zich aan skateboarden kort nadat de sport in augustus 2016 de olympische status had verworven. Met als doel om een steentje bij te dragen aan de professionalisering van de sport en via onder andere een skate community app het skaten te laten groeien in de breedte.

Incentro is sinds 2017 partner van de Skateboard Federatie Nederland (SFN). Daarnaast sponsort Incentro skateboarders Candy Jacobs, Roos Zwetsloot, Douwe Macaré en Rob Maatman. Incentro voelt zich verbonden met de sport skateboarden, vanwege de drive naar vakmanschap van de skaters en de lef die daarvoor nodig is. Onder andere door de ondersteuning van Incentro konden de skaters alle veranderingen omarmen en zich focussen op hun voorbereiding op de Olympische Spelen.

Ooit ga je voor goud

In de aanloop naar de Olympische Spelen staan Zwetsloot en Jacobs in het middelpunt van de campagne Ooit ga je voor goud. Digitale dienstverlener Incentro vraagt in deze campagne aandacht voor de sport skateboarden en de deelname van Zwetsloot en Jacobs. In de campagne werd stilgestaan bij de skate community app, documentaires over Zwetsloot en Jacobs, het beheer van een skate website en de link van Incentro met skateboarden.

Toen Zwetsloot en Jacobs ooit begonnen met skaten lag het niet in de lijn van verwachting dat zij ooit de mogelijkheid zouden krijgen om deel te nemen aan de Olympische Spelen. Nadat de olympische status werd toegewezen aan skateboarden evolueerde de sport en de skaters moesten omgaan met de bijbehorende veranderingen en de professionaliseringsslag. Dit resulteerde in meer trainingsuren, meer druk, meer begeleiding en meer (media-)aandacht. Zwetsloot en Jacobs hebben deze veranderingen omarmd en hebben door het perfectioneren van hun vakmanschap, het tonen van flexibiliteit en doorzettingsvermogen deelname aan de Olympische Spelen afgedwongen.

Quarantaine

Waar Roos op maandag 26 juli om 2 uur 's nachts in actie komt, zit Jacobs in een tiendaagse quarantaine doordat ze positief is getest op Covid-19. Ze heeft direct wel uitgesproken om vol te gaan voor goud in Parijs 2024. Jacobs: “Dit is echt onbeschrijfelijk, ik ben zo verdrietig. Heb helemaal geen symptomen, voel me zelfs fitter dan ooit. Alleen een gebroken hart. Het heeft tijd nodig, maar let’s go Parijs 2024!"

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!