Dell brengt externe 4K-webcam op de markt

26-07-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Dell brengt externe 4K-webcam op de markt

Dell Technologies introduceert met de Dell UltraSharp Webcam WB7022 een nieuwe externe 4K-webcam. De webcam is uitgerust met negen nieuwe technologieën waarvoor Dell Technologies patenten heeft aangevraagd. De camera is onder meer geschikt voor gebruik in professionele omgevingen of voor thuiswerkers die een videoconferentie willen opzetten.

Door de pandemie werd het aandeel van videoconferencing in meetings alsmaar groter. Amper één week na de wereldwijde lockdowns vorig jaar hadden al 62 miljoen gebruikers videoconferencing-apps gedownload, blijkt uit cijfers van Lexi Sydow. Global Market Insights verwacht dat de markt van videoconferencing in 2026 meer dan $50 miljard aan inkomsten zal genereren. Dell speelt hierop in met de 4K-webcam UltraSharp Webcam WB7022. De Dell UltraSharp-webcam is gecertificeerd voor unified communications-platforms zoals Microsoft Teams en Zoom.

Geïnspireerd op DSLR-camera's

De Dell UltraSharp Webcam WB7022 is geïnspireerd op DSLR-camera's en beschikt over een grote 4K Sony STARVISTM CMOS-sensor en een multi-elementlens die meer licht vangt voor kristalhelder videobeeld.

“Onze visie begon met het benchmarken van de beeldkwaliteit van DSLR-fotocamera's die professionals en fotoliefhebbers dagelijks gebruiken. Ons R&D-team heeft zichzelf vervolgens uitgedaagd om een webcam te ontwikkelen die een DSLR-achtige beeldkwaliteit biedt en tegelijkertijd intelligent en gebruiksvriendelijk is”, vertelt Wee Kee Yeo, Vice President Client Peripherals, Global Software & Peripherals Product Group, Dell Technologies.

Ongeacht de lichtomstandigheden helpt de Digital Overlap HDR-functie in de Dell UltraSharp-webcam om levensechte kleuren te behouden en de belichting in balans te brengen. De 3D/2D-videoruisreductie verwijdert ook automatisch korrelige beelden.

Intelligente functies

Net zoals zakelijke pc’s steeds ‘intelligenter’ worden, is webcam voorzien van intelligente functies om zich automatisch aan de opstelling en situatie aan te passen. Zo maakt de functie Auto-framing bijvoorbeeld gebruik van artificial intelligence (AI) om de gebruiker in het frame scherp en gecentreerd te houden.

Gebruikers kunnen daarnaast ook hun gezichtsveld aanpassen tot 65°, 78° en 90°. Ook is 5x digitale zoom beschikbaar. Ook is de webcam voorzien van slimme beveiligingsfuncties. De Dell UltraSharp-webcam is bijvoorbeeld ook voorzien van Windows Hello, zodat gebruikers zich via gezichtsherkenning snel en veilig kunnen aanmelden.

Dell ExpressSign-in

De Dell ExpressSign-in functie ondersteunt de connectie met Dell-pc's. Dit betekent dat nabijheidssensoren op de webcam de aanwezigheid van de gebruiker detecteren wanneer hij het toestel nadert en hem automatisch afmeldt als hij zijn plaats verlaat. Dit verhoogt het beveiligingsniveau.

Tot slot biedt Dell een magnetische cover die over de lens kan geplaatst worden als de camera niet in gebruik is. Bij het gebruik van de camera kan de cover dankzij de magneet op de achterkant bevestigd worden.

Beschikbaarheid

De UltraSharp Webcam (WB7022) is per direct wereldwijd verkrijgbaar voor 295,- euro.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware