NETGEAR ziet omzet stijgen door meer vraag uit het MKB

Patrick Lo, CEO NETGEAR

26-07-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

NETGEAR ziet omzet stijgen door meer vraag uit het MKB

NETGEAR heeft de financiële resultaten voor het tweede kwartaal bekend gemaakt. Het bedrijf boekte een netto-omzet in het tweede kwartaal van 2021 van 308,8 miljoen dollar, een stijging van 10,3% ten opzichte van het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar. De nettowinst daalde licht naar 17,38 miljoen dollar.

Patrick Lo (foto), voorzitter en Chief Executive Officer van NETGEAR, zegt over de cijfers: "De omzet in het tweede kwartaal bedroeg 308,8 miljoen dollar, wat neerkomt op een omzetgroei van 10,3% op jaarbasis. Beperkingen in de wereldwijde toeleveringsketen, zoals tekorten aan onderdelen, hogere vrachtkosten en transittijden, en fabriekssluitingen als gevolg van COVID-19, leidden echter tot een perfecte storm van factoren die ons omzetcijfer tegenhielden en ervoor zorgden dat we onze operationele marge niet haalden doelen. Terwijl we door deze snel veranderende omgeving blijven navigeren, blijft onze langetermijnthese dat premium wifi de groei van de consumentennetwerkmarkt en ons serviceabonneebestand zal stimuleren intact. Nu de vaccinatiegraad stijgt en bedrijven heropenen, werken overal en hybride werkmodellen blijvend en we verwachten dat de VS De markt voor consumentennetwerken zal in de tweede helft van dit jaar 20% groeien boven het pre-pandemische niveau. Ondertussen herstelde de vraag naar onze mkb-producten zich sterk in het tweede kwartaal toen bedrijven heropenden na COVID. Ondanks leveringsbeperkingen groeide de netto-omzet van het MKB jaar op jaar met ongeveer 58%.”

Lo vervolgt: “We blijven marktaandeel terugwinnen in de Amerikaanse consumenten-WiFi-markt, door drie punten toe te voegen om het kwartaal af te sluiten op 46%. Bovendien hebben we in het kwartaal 33.000 abonnees toegevoegd en blijven we vertrouwen in ons vermogen om ons doel van 650.000 abonnees tegen het einde van het jaar te bereiken. We hebben in het tweede kwartaal ook onze service voor slim ouderlijk toezicht gelanceerd op geselecteerde Nighthawk WiFi-routers, met plannen om deze in het derde kwartaal uit te rollen over onze WiFi 6 Orbi-lijn. Dit zijn belangrijke mijlpalen bij het opbouwen van onze activiteiten op het gebied van terugkerende abonnementsdiensten. Tot slot heet ik verheugd David Henry welkom te heten in de raad van bestuur van NETGEAR en wil ik hem feliciteren met zijn promotie tot President en General Manager van Connected Home Products and Services.”

Terug naar nieuws overzicht
Hardware