TSMC onderzoekt mogelijkheden voor Duitse chipfabriek

26-07-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

TSMC onderzoekt mogelijkheden voor Duitse chipfabriek

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) overweegt Duitsland als locatie voor zijn eerste Europese chipfabriek.

Dit maakte bestuursvoorzitter Mark Liu van TSMC bekend tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van het bedrijf, meldt Nikkei Asia. Liu meldt dat TSMC Duitsland verkend als mogelijke vestigingsplaats. De keuze voor onze oosterburen is echter nog niet zeker. "Het is niet erg vroeg, maar we evalueren het serieus en het zal afhangen van de behoeften van onze klanten", tekent de Japanse zakenkrant op uit de mond van Liu.

TSMC zet al langer in op het verspreiden van zijn chipfabrieken. Zo bouwt het momenteel ook een chipfabriek ter waarde van 12 miljard dollar in het Amerikaanse Arizona. Ook overweegt het bedrijf de bouw van een fabriek in Japan. TSMC is momenteel in gesprek met Japanse klanten over de hoge kosten die dit met zich meebrengt.

De COVID-19 pandemie en het daaruit voortgekomen tekort aan chips zorgen wereldwijd voor problemen. Zo maakte BMW deze week nog bekend de productie in een Duitse fabriek stil te leggen door tekorten. Door chipproductie lokaal uit te voeren willen de partijen hun afhankelijkheid terugdringen.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Hardware
Hardware