Nieuwe telefoon en telefoonnummer voor Franse president na spyware

26-07-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Nieuwe telefoon en telefoonnummer voor Franse president na spyware

De Franse president Emmanuel Macron is overgestapt op een nieuwe telefoon en een nieuw telefoonnummer. Aanleiding hiervoor is de Pegasus-hack, waarbij ook het telefoonnummer van Macron op een lijst met potentiële doelwitten is aangetroffen.

Dit meldt Silicon.co.uk op basis van een medewerker van de president. Een reeks mediabedrijven, de non-profit organisatie Forbidden Stories en Amnesty International meldden onlangs dat de Pegasus-spyware van NSO Group is ingezet voor het bespioneren van onder meer regeringsleider, journalisten en mensenrechtenactivisten. De betrokken partijen beschikken over een lijst met 50.000 telefoonnummers die door klanten zijn opgegeven als potentieel doelwit. Naast Macron gaat het onder meer om Belgische president van de Europese Raad Charles Michel, Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa, voormalig minister-president van Libanon Saad Hariri en Koning Mohammed VI van Marokko.

De onthullingen doen veel stof oplaaien. Zo riep Macron eerder al de Franse veiligheidsraad bij elkaar naar aanleiding van de onthullingen. NSO ontkent de aantijgingen. Een woordvoerder meldt expliciet dat Macron geen doelwit was van de spyware, meldt NDTV.com.

Terug naar nieuws overzicht
Security