Kwartaalomzet Intel stabiel op USD 19,6 miljard, recordgroei pc-divisie

26-07-2021 | door: Martijn Kregting

Kwartaalomzet Intel stabiel op USD 19,6 miljard, recordgroei pc-divisie

Intel heeft over het tweede kwartaal van 2021 beter dan verwachte resultaten geboekt. De kwartaalomzet bedroeg USD 19,6 miljard, tegen USD 19,7 miljard in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De nettowinst daalde jaar-op-jaar met 1 procent tot USD 5,1 miljard. Het was volgens Intel wel een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de USD 3,4 miljard in het eerste kwartaal.

De goede resultaten brachten Intel ertoe om zijn verwachtingen voor heel 2020 opnieuw te verhogen. Het bedrijf voorziet een jaaromzet voor 2021 van USD 77,6 miljard, een winst per aandeel van USD 4,09 zen een onveranderde brutomarge van 56,5 procent.

Groeikansen door versnelde digitalisering

Pat Gelsinger, CEO van Intel, stelde in een toelichting dat de kwartaalresultaten aantonen dat "ons momentum toeneemt en onze uitvoering verbetert. Er is nooit een opwindender tijd geweest om in de halfgeleiderindustrie te zitten. De digitalisering van alles blijft versnellen, wat een enorme groeikans creëert voor ons en onze klanten in kern- en opkomende bedrijfsgebieden.”

Er was volgens Intel sprake van een recordgroei van 33 procent voor zijn belangrijkste divisie (pc) tot USD 10,1 miljard. De groei werd gestimuleerd door het succes van de 11egeneratie Tiger Lake-processorfamilie (ruim 50 miljoen maal verscheept).De omzet van Intel-dochter Mobileye kwamen 124 procent hoger uit op jaarbasis (USD 327 miljoen).

Bij de Data Center Group daarentegen daalde de omzet met 9 procent op jaarbasis tot USD 6,5 miljard. Kwartaal op kwartaal kwam de omzet hoger uit (Q1, 2021: USD 5,6 miljard), dankzij het sterke herstel van het enterprise-gedeelte. De omzet van de Internet of Things-activiteiten (IoTG) tot slot stegen in het tweede kwartaal met 47 procent op jaarbasis tot USD 984 miljoen.

Verwachtingen volgende kwartaal

Intel verwacht een omzet in het derde kwartaal van USD 19,1 miljard, met een winst per aandeel van USD 1,08 en een brutomarge van 53 procent.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware