PinkRoccade Care zoekt samenwerking voor gegevensuitwisseling

27-07-2021 | door: Martijn Kregting

PinkRoccade Care zoekt samenwerking voor gegevensuitwisseling

PinkRoccade Care werkt voortaan samen met Enovation en Open HealthHub als dienstverlener zorgaanbieders (DVZA). Samen zorgen de partijen ervoor dat medische en andere relevante gegevens vanuit mijnCaress, het ECD van PinkRoccade Care, gestandaardiseerd tussen zorginstellingen uitgewisseld kunnen worden. Verder zijn de gegevens toegankelijk voor andere zorgverleners en cliënten via gecertificeerde PGO’s (persoonlijke gezondheidsomgevingen).

Door de data op deze manier te ontsluiten, voldoen zorginstellingen aan de vereisten van de module ontsluiting naar PGO binnen het door de overheid beschikbaar gestelde stimuleringsprogramma InZicht. Dit is een subsidieprogramma dat gestandaardiseerde digitale uitwisseling van medische gegevens moet versnellen. Tussen zorgverlener en patiënt en tussen zorgaanbieders onderling.

Een DVZA dient als schakel waarmee patiëntgegevens veilig en betrouwbaar met een PGO uitgewisseld kunnen worden. Een PGO kan een website of een app zijn waarin een burger al zijn of haar gezondheidsgegevens kan binnenhalen, delen met andere zorgverleners.

Gestructureerd data uitwisselen

Concreet helpen de toepassingen van Enovation en Open HealthHub zorginstellingen die werken met mijnCaress gestructureerd data uit te wisselen met hun cliënten en zorgverleners. De informatie die zorgmedewerkers registreren, wordt gedeeld met de cliënt, die daarmee de mogelijkheid krijgt om meer regie te voeren. De zorginstelling voldoet met de nieuwe opzet aan de InZicht PGO-eisen.

Zowel Enovation als Open HealthHub dragen het MedMij-label. Zij bewijzen daarmee te voldoen aan de MedMij-standaard voor de veilige uitwisseling van gezondheidsgegevens tussen zorgprofessionals en zorggebruikers. PinkRoccade Care doorloopt voor mijnCaress met beide partijen de kwalificatietrajecten voor het MedMij-programma, zodat zorgaanbieders die een overeenkomst hebben met PinkRoccade Care en deze DVZA’s binnen de looptijd van de InZicht-regeling aan de MedMij-vereisten kunnen voldoen.

Gegevensuitwisseling care en cure

Erik Schilperoort, Managing Director bij PinkRoccade Care: “Door het partnership met Enovation en Open HealthHub ontzorgen we de zorginstellingen gedurende het traject wanneer we de ontsluiting van alle relevante gegevens naar de PGO regelen. Dit is een belangrijke stap vooruit voor de hele zorgsector, omdat we hiermee zowel zorginstellingen als cliënten beter op de toekomst voorbereiden en de basis leggen voor informatie-uitwisseling tussen care en cure via eOverdracht.” EOverdracht is de standaard voor uitwisseling van gegevens tussen zorginstellingen en -verleners.

"Samen met PinkRoccade Care zijn wij vanaf het begin betrokken bij de InZicht-regeling”, vertelt Martijn Verhoeven, medeoprichter en CTO van Open HealthHub. “Met de ervaringen die wij hebben opgedaan onder andere tijdens de Regionale Proeftuin PGO, de gesprekken met de gebruikersvereniging van mijnCaress en het succesvolle bid voor de Nederlandse Verenigingen voor Ziekenhuizen (NVZ) hebben wij onze toekomstbestendige manier van uitwisseling voor de zorg ontwikkeld.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

data, Verticals