Applitools werkt met Sogeti aan rapport over impact AI

28-07-2021 | door: Martijn Kregting

Applitools werkt met Sogeti aan rapport over impact AI

Het Amerikaanse Applitools gaat met Sogeti samenwerken aan het '2021 State of Artificial Intelligence Applied to Quality Engineering Report' Applitools is leverancier van een testautomatiseringsplatform via Visual AI en Ultrafast Test Cloud. Sogeti is onderdeel van de Capgemini Group.

Het rapport belooft inzichten van meerdere leveranciers in de kwaliteitstechnische industrie over hoe AI concreet wordt toegepast door topbedrijven over de hele wereld. Sogeti heeft experts uit de sector samengebracht om bedrijven advies te geven over hoe AI kwaliteitsengineering op verschillende belangrijke aandachtsgebieden kan verbeteren. Voorbeelden zijn ontwerp, automatisering, prestaties, gegevensbeheer, beveiliging en operaties.

Kwaliteit opofferen voor snelheid

Bedrijven kunnen het zich niet langer veroorloven om kwaliteit op te offeren voor snelheid en toch verwachten om succes te hebben, stelt Antoine Aymer, CTO van Quality Engineering bij Sogeti. "Als gevolg hiervan worden engineeringteams gedwongen hun organisatiestructuren en de tools en technologieën die ze gebruiken opnieuw vorm te geven om meer waarde te leveren aan het bedrijf. Zowat elk aspect van het mogelijk maken van softwarekwaliteit is de afgelopen jaren veranderd."

Applitools is volgens Aymer een pionier in het toepassen van AI op kwaliteitsengineering, reden om met hen samen te werken aan het rapport. "Met hun ervaring in het veld is Applitools goed gepositioneerd om te delen hoe toporganisaties AI en machine learning toepassen om kwaliteit efficiënt te integreren in hun DevOps-praktijken en de levering van hoogwaardige software te versnellen."

De verwachtingen van consumenten over hoe een web- of mobiele app functioneert, hoe deze op elk scherm wordt weergegeven en hoe toegankelijk deze is, leggen steeds meer druk op technische teams om te leveren, ziet Mark Lambert, VP Product Marketing bij Applitools. "Dit rapport komt op een moment dat de sterke stijging van het gebruik van AI-technologie en de groeiende uitdagingen rond time-to-market-mogelijkheden voor digitale producten en diensten topprioriteit zijn voor alle bedrijfsleiders, ongeacht de branche."

Deel rapport vrijgegeven

De eerste van 10 secties van het rapport die deze week zijn vrijgegeven, delen inzichten en opkomende trends over hoe bedrijven aan de slag kunnen gaan met het toepassen van AI op hoogwaardige engineeringpraktijken. Sogeti de komende tijd tweewekelijks hoofdstukken aan het rapport toevoegen.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

ai, onderzoek