Capgemini versnelt omzetgroei in tweede kwartaal

28-07-2021 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Capgemini versnelt omzetgroei in tweede kwartaal

Capgemini heeft over de eerste helft van 2021 een omzet gerealiseerd van 8,71 miljard euro. Na een eerste kwartaal dat volgens de organisatie al een hoger dan verwachte groei opleverde, was er in Q2 sprake van een verdere versnelling.

De organische groei kwam uit op 12.9 procent in Q2, tegen een plus van 1,7 procent in het eerste kwartaal. Voor de eerste jaarhelft kwam de organische groei uit op 7,1 procent, de totale omzetgroei bedroeg 14,9 procent. Het aantal ingeboekte overeenkomsten heeft voor de eerste zes maanden van dit jaar een omvang van 9,13 miljard euro, 20 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De operationele winst steeg 41 procent naar 812 miljoen euro.

'Uitstekend resultaat'

"Capgemini heeft een uitstekend resultaat behaald in de eerste jaarhelft", meent CEO Aiman Ezzat. "De organische groei versnelde in het tweede kwartaal en de operationele marge verbeterde aanzienlijk. Onze 290.000 medewerkers weten ook in de meer uitdagende regio's voortdurend meerwaarde voor onze klanten te realiseren."

Zo'n uitdagende regio was Noord-Amerika, in Q2 goed voor 29 procent van de omzet maar met een benedengemiddelde omzetgroei van 9 procent. Bekeken per segment was er in het merendeel sprake van groei met dubbele cijfers. Alleen Energy & Utility, goed voor 8 procent van de Q2-omzet, bleef achter.

Verbeterde outlook

Capgemini verwacht voor de tweede jaarhelft een blijvend sterk momentum en verhoogt dan ook zijn outlook voor heel 2021:

  • Een constante wisselkoersgroei van +0% tot +13,0%, in plaats van +7,0% tot +9,0%.
  • Een operationele marge van 5% tot 12,7%, in plaats van 12,2% tot 12,4%;
  • Een organische vrije kasstroom boven de 1.5 miljard euro (tegen eerder 1,3 miljard euro).
Terug naar nieuws overzicht