ThoughtSpot stelt Damien Brophy aan als VP EMEA

Damien Brophy

ThoughtSpot stelt Damien Brophy aan als VP EMEA

Adam Watkins

01-08-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

ThoughtSpot stelt Damien Brophy aan als VP EMEA

ThoughtSpot, het Modern Analytics Cloud-bedrijf, benoemt Damien Brophy (in het zwart op de foto) tot Vice President EMEA. In deze rol is Brophy verantwoordelijk voor de activiteiten van ThoughtSpot in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Nu de nieuwe cloud-oplossingen van het bedrijf breed beschikbaar zijn en gebruikt worden in verschillende sectoren ligt de focus vooral op het helpen van klanten van ThoughtSpot hun cloud-date te benutten.

Brophy brengt meer dan 17 jaar ervaring met zich mee in business development en sales onder meer vanuit zijn recente rol waarbij hij het team van ThoughtSpot in Engeland en Ierland aanstuurde. Voordat hij aan boord kwam bij ThoughtSpot was Brophy Regional Director UK & Ireland bij MongoDB, waar hij het go-to-market team heeft opgebouwd. Ook is hij in verschillende rollen werkzaam geweest bij PatSnap, GlobalData, Informa en Experian.

“Als onderdeel van het EMEA team van ThoughtSpot heb ik de eer gehad om samen te werken met de meest innovatieve organisaties waar baanbrekende analytics-projecten zijn uitgevoerd om de weg vrij te maken voor een succesvolle toekomst”, zegt Brophy. “Ik ben blij te starten in mijn nieuwe rol bij ThoughtSpot in een tijd waarin we klanten helpen grenzen te verleggen en al het mogelijke uit hun cloud-data te halen. Tegelijkertijd bouwen we aan een team dat actief is op één van de meest populaire gebieden in de sector.”

Adam Watkins

Naast Brophy heeft ThoughtSpot ook een nieuwe Regional Director, Commercial aangenomen voor EMEA. Adam Watkins (in het grijs op de foto) gaat leiding geven aan het nieuwe commerciële team om de Modern Analytics Cloud naar alle organisaties te brengen. Watkins is afkomstig van Okta waar hij de commerciële en MKB-teams heeft opgezet en heeft geleid.

“Ik heb gewerkt met organisaties in verschillende branches en van verschillende grootte die allemaal aangeven dat ze nieuwe manieren nodig hebben om het hele bedrijf te laten profiteren van hun cloud-data. De Modern Analytics Cloud van ThoughtSpot maakt dit mogelijk voor ieder bedrijf dankzij een echte ‘consumer-grade’ ervaring,” aldus Watkins. “Wat het voor mij aantrekkelijk maakte om bij ThoughtSpot te gaan werken is de massale behoefte aan betere analytics in de commerciële sector en de disruptieve aanpak van het bedrijf om deze uitdaging op te lossen.”

Een recordjaar in EMEA

ThoughtSpot is in de afgelopen periode gegroeid. Door een groeiende adoptie door klanten nam de omzet van Thoughtspot toe met ruim 50 procent ten opzichte van vorig jaar. De gemiddelde omzet per contract groeide met meer dan 20% vergeleken met vorig jaar. Ook opende ThoughtSpot nieuwe datacenters in Frankfurt en Dublin en startte met een team in de Benelux.

Het bedrijf introduceerde afgelopen jaar twee nieuwe oplossingen: het SaaS-platform voor search en AI-gedreven analytics ThoughtSpot Cloud en het low-code ontwikkelplatform ThoughtSpot Everywhere waarmee developers de Modern Analytics Cloud kunnen integreren in hun apps en diensten. Ook nam het in maart SeekWell over om organisaties te helpen inzichten te operationaliseren. In mei nam het Diyotta over om integraties en partnerships mogelijk te maken met andere innovatieve partijen voor cloud data.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud