Onderzoek naar seksuele intimidatie bij Activision Blizzard leidt tot staking

28-07-2021 | door: Redactie

Onderzoek naar seksuele intimidatie bij Activision Blizzard leidt tot staking

Werknemers van game-uitgever Activision Blizzard staken vandaag. Aanleiding is een rechtszaak die de Amerikaans staat Californië onlangs startte tegen het bedrijf vanwege discriminatie tegen vrouwen en seksuele intimidatie op de werkvloer.

Dit meldt The Verge. De rechtszaak is gestart na twee jaar onderzoek naar de werkcultuur bij Activision Blizzard. De staat Californië stelt onder meer dat het bedrijf vrouwen minder kans maken op promotie en minder betaald krijgen dan mannen in dezelfde positie. Ook zouden leidinggevenden werknemers hebben lastiggevallen.

'Achterhaald'

Het bedrijf ontkende de aantijgingen in een eerste reactie. De beschuldigingen zouden achterhaald zijn. Activision Blizzard stelt juist de afgelopen jaren te hebben ingezet op eerlijkere betalingen voor werknemers. Ook uitte het bedrijf kritiek op de verwijzing naar de zelfmoord van een medewerkster van het bedrijf tijdens een bedrijfsuitje. De vrouw zou een seksuele relatie hebben gehad met een leidinggevenden. Collega's zouden tijdens het uitje naaktbeelden hebben verspreid.

Werknemers van Activision Blizzard zijn boos over de reactie van het bedrijf op de aantijgingen. Zij staken daarom vandaag. Met de staking willen zij onder meer verandering afdwingen. Zo zou Activision Blizzard salarisinformatie openbaar moeten maken en daarnaast ook zijn sollicatieprocedures op de schop moeten nemen. Topman Bobby Kotick bood al zijn excuses aan voor de reactie van het bedrijf.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

juridisch