Dassault Systèmes boekt meer omzet met zijn software aanbod

30-07-2021 | door: Witold Kepinski

Dassault Systèmes boekt meer omzet met zijn software aanbod

3D-experiencespecialist Dassault Systèmes heeft de resultaten bekendgemaakt over het tweede kwartaal van 2021, dat eindigde op 30 juni. De totale omzet groeide in de afgelopen periode met 14% in vergelijking met 2020, naar 1,16 miljard euro (IFRS en Non-IFRS in constante valuta). Vooral het 3DEXPERIENCE-platform en andere cloudsoftware hebben daar met een groei van 26% (non-IFRS) in belangrijke mate aan bijgedragen.

Bernard Charlès, Vice Chairman en Chief Executive Officer van Dassault Systèmes, licht de resultaten toe: “Op weg naar een post-pandemische wereld zijn bedrijven en hun managers de parameters voor het toekomstig leiderschap opnieuw aan het definiëren. Allereerst beschouwen ze virtualisatie van industrieën en de economie - dat verder gaat dan digitalisering en andere mogelijkheden tot innovatie - als missiekritisch. Ten tweede is er een belangrijke focus op duurzaam innoveren - voor Dassault Systèmes en onze klanten - in alle sectoren van de economie. Ten derde is inclusiviteit in innovatie een essentieel aspect van nieuwe technologieën."

"De Virtual Twin Experience van Dassault Systèmes, aangedreven door het 3DEXPERIENCE-platform, is echt een doorbraak in het aanpakken van de hedendaagse uitdagingen. Door mod-sim- en AI-datatechnologieën te integreren, stellen we onze klanten in staat om nieuwe oplossingen te bedenken en wetenschappelijke doorbraken te realiseren. Inclusiviteit is daarbij van het grootste belang; de cloud is namelijk een krachtige omgeving die toegankelijkheid en mobiliteit democratiseert, zodat iedereen deze infrastructuur kan gebruiken om impactvolle innovaties te leveren."

"Duurzaamheid zit in de kern van Dassault Systèmes’ missie om producten te harmoniseren met de natuur en het leven. Wij zijn al decennia geleden begonnen ons voor te bereiden op deze nieuwe eisen en bevinden ons nu in een unieke positie om klanten te helpen duurzame innovaties en transformationele veranderingen te realiseren die gaan bijdragen aan een duurzamere economie."

Terug naar nieuws overzicht