Ordina ziet omzet en winst groeien in tweede kwartaal

29-07-2021 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Ordina ziet omzet en winst groeien in tweede kwartaal

IT-dienstverlener Ordina heeft over het tweede kwartaal van 2021 een omzetgroei van 3,9 procent gerealiseerd naar 95,4 miljoen euro. Over de eerste jaarhelft kwam de omzetgroei uit op 4,1 procent naar 195,7 miljoen euro. De nettowinst kwam in de eerste jaarhelft uit op 11,9 miljoen euro, tegen 10,3 miljoen euro in de eerste helft van 2020.

“In het eerste halfjaar hebben we een sterke prestatie neergezet en groei gerealiseerd”, stelt Jo Maes, CEO Ordina, over de resultaten. “België en Luxemburg presteren aanhoudend sterk. Ook in Nederland is de groei ingezet.”

Groei in omzet business-proposities

De omzetstijging is volgens Maes het resultaat van meer opdrachten uit de vijf businessproposities en een toenemende inzet van de medewerkers. “De omzetstijging hebben we vooral gerealiseerd bij de overheid met onze High performance-teams en in de industriesector met Cybersecurity & compliance. Onze omzet uit de businessproposities stijgt dan ook naar 39 procent in het eerste halfjaar van 2021 ten opzichte van 37 procent in 2020.”

Ook de EBITDA (van 22,9 naar 24,4 miljoen euro) en de EBITDA-marge (12,2 versus 12,5%) stijgen in de eerste jaarhelft. In het tweede kwartaal was er wel sprake van een daling. De EBITDA ging jaar-op-jaar omlaag van 10,8 naar 8,7 miljoen euro, de marge van 11,7 naar 9,1 procent.

Meer medewerkers geworven

Maes stelt dat Ordina in het tweede kwartaal ondanks een krappe arbeidsmarkt netto in aantal medewerkers gegroeid is. “We hebben onze wervingsinspanningen ondersteund met een succesvolle arbeidsmarktcampagne. Ook in het tweede halfjaar zetten we volop in op werving en betrokken medewerkers.”

Terug naar nieuws overzicht