Red Hat en Nutanix werken samen rond hybrid cloud toepassingen

Red Hat en Nutanix werken samen rond hybrid cloud toepassingen

30-07-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Red Hat en Nutanix werken samen rond hybrid cloud toepassingen

Red Hat, leverancier van open source-oplossingen voor ondernemingen, en Nutanix, speler in hybride multicloud computing, hebben een strategisch partnerschap aangekondigd om een krachtige oplossing mogelijk te maken voor het bouwen, schalen en beheren van cloud-native applicaties op locatie en in hybride clouds.

De samenwerking brengt toonaangevende technologieën samen, waardoor installatie, interoperabiliteit en beheer van Red Hat OpenShift en Red Hat Enterprise Linux met Nutanix Cloud Platform, inclusief Nutanix AOS en AHV, mogelijk wordt.

Belangrijke elementen van het partnerschap zijn onder meer:

Red Hat OpenShift als de voorkeurskeuze voor enterprise full-stack Kubernetes op Nutanix Cloud Platform. Klanten die Red Hat Enterprise Linux en Red Hat OpenShift op hyperconverged infrastructure (HCI) willen gebruiken, kunnen een toonaangevend cloudplatform van Nutanix gebruiken, dat zowel Nutanix AOS als AHV omvat.

Nutanix Cloud Platform is nu een voorkeurskeuze voor HCI voor Red Hat Enterprise Linux en Red Hat OpenShift. Hierdoor kunnen klanten gevirtualiseerde en gecontaineriseerde workloads inzetten op een hypergeconvergeerde infrastructuur, voortbouwend op de gecombineerde voordelen van Red Hat's open hybride cloudtechnologieën en het hypergeconvergeerde aanbod van Nutanix.

Nutanix AHV is nu een Red Hat-gecertificeerde hypervisor die volledige ondersteuning biedt voor Red Hat Enterprise Linux en OpenShift op Nutanix Cloud Platform . De certificering van de ingebouwde hypervisor van Nutanix, AHV, voor Red Hat Enterprise Linux en OpenShift biedt zakelijke klanten een vereenvoudigde full-stackoplossing voor hun gecontaineriseerde en gevirtualiseerde cloud-native applicaties. Deze certificering biedt Red Hat-klanten extra keuze in hypervisor-implementaties, vooral omdat veel organisaties innovatieve, moderne virtualisatietechnologieën verkennen.

Gezamenlijke technische roadmap voor robuuste interoperabiliteit. Red Hat en Nutanix zullen zich richten op het continu testen van Red Hat Enterprise Linux en Red Hat OpenShift met Nutanix AHV om robuuste interoperabiliteit te bieden. De bedrijven zullen ook samenwerken om meer tijdige ondersteuning te bieden door productroadmaps op elkaar af te stemmen.

Meer naadloze ondersteuningservaring die snellere oplossingstijden biedt voor gezamenlijke klanten. Klanten kunnen met ondersteuningsproblemen contact opnemen met beide bedrijven. De twee bedrijven werken samen om de beste ondersteuning te bieden voor de interoperabiliteit van de gecertificeerde producten.

Vanwege de gedistribueerde architectuur levert Nutanix Cloud Platform een IT-omgeving die zeer schaalbaar en veerkrachtig is, en zeer geschikt voor enterprise-implementaties van Red Hat OpenShift op grote schaal. Het platform bevat ook volledig geïntegreerde, uniforme opslag, waarmee veel moeilijke uitdagingen worden aangepakt waarmee operators routinematig worden geconfronteerd bij het configureren en beheren van opslag voor stateful containers.

Terug naar nieuws overzicht