Redactie - 30 juli 2021

Worldstream biedt software-defined portfolio met IT-oplossingen as-a-service

Worldstream biedt software-defined portfolio met IT-oplossingen as-a-service image

Worldstream, een snelgroeiende Nederlandse aanbieder van IT-infrastructuur oplossingen met meer dan 15.000 servers geïnstalleerd in eigen datacenters in de regio Rotterdam/Den Haag, lanceert vandaag een volledig nieuw software-defined productportfolio voor de Nederlandse markt met 12 nieuwe infrastructurele IT-oplossingen ‘as-a-service’. Het nieuwe as-a-service dienstenportfolio, gebouwd op het onlangs gelanceerde Worldstream Elastic Network (WEN), is door Worldstream’s eigen R&D afdeling ontwikkeld en speelt in op het toenemende gebruik van cloud en hybride IT-infrastructuren en de bijbehorende flexibiliteit- en schaalbaarheidsbehoeften van IT-ondernemingen.

Het onlangs door Worldstream gelanceerde Worldstream Elastic Network (WEN) is een software defined netwerk (SDN) met een hoog beveiligingsniveau welke hoge bandbreedtes biedt en fungeert als een interconnectieplatform tussen datacenters alsmede binnen de datacenteromgeving. Worldstream brengt nu 12 infrastructurele IT-oplossingen ‘as-a-service’ op de Nederlandse markt die gebruikmaken van dit SDN-platform van Worldstream.

Het gaat onder andere om de volgende infrastructurele IT-oplossingen die nu door Worldstream software-defined, ‘as-a-service’ in Nederland worden geleverd: private cloud (VMware gebaseerd), object storage, block storage, firewalls, bare metal/dedicated servers, anti-DDoS, colocatie, cloud onramps, en meer. Worldstream verwacht het as-a-service portfolio gaandeweg verder uit te breiden met nieuwe infrastructurele oplossingen.

EVPN-VXLAN Technologie

De nieuwe as-a-service IT-oplossingen en het Worldstream Elastic Network waarop de services zijn ontwikkeld, maken gebruik van Worldstream’s wereldwijde netwerkbackbone met een hoge bandbreedtecapaciteit van 10Tbit/s en 45 procent netwerkbenutting.

“Voor de 12 nieuwe as-a-service IT-oplossingen betekent het dat er volop bandbreedte beschikbaar is voor de verbindingen die klanten à la minute kunnen aanmaken tussen datacenters en binnen de eigen datacenteromgeving,” zegt Tim Vollebregt, Director Network & Cloud Services bij Worldstream en verantwoordelijk voor de R&D activiteiten. “De wereldwijde Worldstream netwerkbackbone vormt in feite de ruggengraat voor de as-a-service diensten die wij vandaag lanceren. EVPN-VXLAN technologie biedt een gevirtualiseerde laag bovenop dit netwerk, terwijl de in-house ontworpen intelligentie in de SDN-controller ervoor zorgt dat de verschillende infrastructurele diensten als modulaire bouwblokken dynamisch, schaalbaar, snel en vooral ook zeer eenvoudig met elkaar gecombineerd kunnen worden.”

Worldstream richt zich met de infrastructurele IT-oplossingen as-a-service op IT-ondernemingen, zoals op managed service providers (MSP’s), cloud service providers (CSP’s), system integrators en andere IT channel partijen die de inrichting en het beheer van IT-infrastructuren voor eindgebruikers verzorgen.

Datacenters Regio Rotterdam-Den Haag

De 12 nieuwe as-a-service oplossingen, welke via het SDN flexibel onderling te verbinden zijn, worden in eerste instantie vanuit de eigen datacenters van Worldstream in de regio Rotterdam-Den Haag aangeboden. Deze as-a-service oplossingen kunnen door klanten in heel Nederland worden afgenomen. Ook koppelingen met andere datacenters in Nederland en tevens alle bedrijfslocaties in Nederland zijn mogelijk. Later dit kwartaal verwacht Worldstream het as-a-service portfolio internationaal uit te breiden en ook elders in Europa te lanceren.

“Met de meer dan 15.000 fysieke servers die in onze datacenters zijn geïnstalleerd, zijn we inmiddels een grote speler op de Nederlandse markt. Ook het omvangrijke wereldwijde eigen netwerk met 10Tbit/s aan bandbreedte toont aan dat Worldstream een speler van formaat is,” zegt Robin Lim, Director Sales & Marketing bij Worldstream. “De enorme groei van Worldstream gedurende de afgelopen jaren is het directe resultaat van het inspelen op klant-specifieke wensen en het bieden van een scherpe prijs/kwaliteit verhouding voor de infrastructurele IT-oplossingen die wij leveren. De as-a-service productinnovaties die wij vandaag lanceren, vormen een belangrijke nieuwe stap in het faciliteren van huidige en toekomstige infrastructurele klantbehoeften. Het sluit nauw aan bij de groeiende marktbehoefte aan ultieme flexibiliteit, kostenbeheersing en een zeer snelle time-to-market voor de inrichting van allerhande datacenter services met betrekking tot cloud en hybride IT-infrastructuren.”

Het gaat om de volgende infrastructurele IT-oplossingen die Worldstream nu ‘as-a-service’ op de Nederlandse markt brengt en via het Worldstream Elastic Network (WEN) dynamisch met elkaar verbonden kunnen worden:

Bare Metal/Dedicated Servers – Fysieke servers in datacenters in Nederland en internationaal die ‘as-a-service’ via WEN gecombineerd kunnen worden met de andere infrastructuuroplossingen.

Cluster-as-a-service – Servers in een geografisch verspreide infrastructuur kunnen middels cluster-as-a-service samenwerken als één geheel. Workloads op bare metal kunnen gemakkelijk worden verplaatst naar publieke of private cloud, en omgekeerd.

Firewall - Deze virtuele firewall helpt gebruikers om applicaties, bestanden en services te beschermen. Worldstream’s firewall-as-a-service kan worden aangepast aan unieke gebruikersbehoeften.

Cloud On-Ramp – Om de inrichting van hybride cloud en multi-cloud omgevingen te faciliteren, biedt deze on-ramp beveiligde directe toegang tot alle public cloud aanbieders waaronder Microsoft Azure, AWS, en Google Cloud.

Object Storage – Voor schaalbare opslag van grote hoeveelheden ongestructureerde bestanden met gewenste hoge doorvoercapaciteit, bijvoorbeeld ook in veel verschillende regio’s.

Block Storage – Voor high-performance opslag van grote hoeveelheden data, ten behoeve van database of transactietoepassing en I/O intensieve workloads.

Colocation – Klantapparatuur gehuisvest in een van Worldstream’s datacenters in Nederland of internationaal kan naadloos in hybride IT-omgevingen worden ingepast via deze colocatie as-a-service oplossing.

Anti-DDoS – Een innovatieve DDoS wasstraat die bescherming biedt tegen de meest krachtige DDoS-aanvallen, mede dankzij Worldstream’s wereldwijde netwerkbackbone met enorme bandbreedtecapaciteit (10 Tbit/s).

Private Cloud – Een VMware gebaseerde klant-specifieke cloud omgeving, met firewall en redundant uitgevoerde iSCSI SAN all-flash opslag inbegrepen. Ook multi-datacenter set-ups mogelijk.

3rd Party Datacenter - Voor het snel en kosten-efficiënt creëren van beveiligde directe verbindingen met andere datacenters in Nederland en internationaal.

Multi Location – Een multi-locatie datacenter setup is middels deze oplossing eenvoudig te realiseren. Worldstream biedt de as-a-service diensten aan op meerdere locaties in Europa.

Fiber to the Business – Deze oplossing maakt het mogelijk om iedere bedrijfslocatie in Nederland naadloos aan te sluiten en de infrastructurele IT-oplossingen van Worldstream op deze locaties te gebruiken.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!