SAP werkt nauwer samen met IBM Cloud for Financial Services

30-07-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

SAP werkt nauwer samen met IBM Cloud for Financial Services

IBM en SAP hebben aangekondigd dat SAP van plan is twee van zijn financiële en gegevensbeheeroplossingen aan IBM Cloud for Financial Services om de acceptatie van IBM-clouds binnen de financiële dienstverlening te versnellen. De samenwerking is bedoeld om de bedrijven te helpen bij het voldoen aan de strenge compliance-, beveiligings- en veerkrachtvereisten van de sector, terwijl de bedrijfstransformatie en -innovatie voor financiële dienstverleners worden ondersteund.

Omdat banken en verzekeraars een evenwicht vinden tussen de noodzaak om innovatieve diensten te leveren en te voldoen aan de strenge beveiligings- en compliancevereisten van de sector, zijn hybride cloudomgevingen steeds belangrijker geworden . Om industriebrede innovatie te stimuleren, introduceerde IBM de IBM Cloud for Financial Services met ingebouwde beveiligings- en compliancecontroles die bedrijven helpen risico's en wettelijke belemmeringen die modernisering, transformatie en innovatie van het IT-landschap belemmeren, te verminderen.

IBM Cloud for Financial Services biedt een sterk beveiligde, speciaal gebouwde omgeving voor financiële dienstverleners om transacties uit te voeren met hun technologiepartners en FinTechs. Door onboarding op de IBM Cloud for Financial Services kunnen klanten onboard SAP-aanbiedingen adopteren, terwijl ze voldoen aan hun regelgeving en nalevingsnormen. Ondersteund door een groeiend ecosysteem van meer dan 100 partners en FinTechs, is het cloudplatform ontworpen om de bedrijfstransformaties van klanten te versnellen door risico's in de toeleveringsketen voor financiële instellingen aan te pakken en nieuwe inkomstenmogelijkheden te ontsluiten.

In het kader van hun voortdurende samenwerking hebben IBM en SAP honderden bedrijven geholpen hun activiteiten te digitaliseren met behulp van een open, hybride cloud-aanpak. SAP is van plan zich aan te sluiten bij IBM's ecosysteem om financiële risico's, operaties en totale uitgavenbeheeraanbiedingen te leveren op de IBM Cloud for Financial Services.

"De snelle overgang van gereguleerde sectoren, zoals financiële diensten, naar de cloud maakt het noodzakelijk om nieuwe operationele en technologische uitdagingen aan te gaan", zegt Bob Cummings , hoofd van SAP Financial Services Sector. "De combinatie van de mogelijkheden van IBM Cloud en SAP kan banken en verzekeraars over de hele wereld helpen om hun digitaliseringstraject te versnellen en hun bedrijf wereldwijd op te schalen."

"Terwijl we partners, zoals SAP, blijven toevoegen aan ons groeiende ecosysteem, zijn we een stap dichter bij het aansturen van een echte verandering in de cloudadoptie voor de industrie om uiteindelijk te helpen de risico's in de hele supply chain te verminderen", aldus Joel Spieth , General Manager, IBM Cloud for Industries. "We helpen financiële instellingen te moderniseren met SAP-oplossingen op IBM Cloud for Financial Services, innovatie te stimuleren en operationele efficiëntie te creëren."

Terug naar nieuws overzicht