AWS Amazon EBS io2 Block Express volumes zijn beschikbaar

02-08-2021 | door: Witold Kepinski

AWS Amazon EBS io2 Block Express volumes zijn beschikbaar

Amazon Web Services (AWS) kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Amazon EBS io2 Block Express-volumes met SAN-mogelijkheden in de cloud. EBS Block Express is een opslagserverarchitectuur van de volgende generatie die de hoogste prestaties op het gebied van blokopslag biedt zonder de kosten of het gedoe van het aanschaffen, schalen en onderhouden van dure on-premises SAN's, aldus AWS.

Met io2-volumes die op Block Express draaien, kunnen klanten een latentie van minder dan een milliseconde bereiken en een enkel io2-volume leveren met maximaal 256.000 IOPS, 4.000 MB/seconde doorvoer en 64 TB capaciteit - een 4x hogere prestatie, doorvoer en capaciteit voor bestaande io2-volumes.

io2 Block Express-volumes zijn ideaal voor de grootste, meest I/O-intensieve, missiekritieke implementaties van Oracle-databases, SAP HANA, Microsoft SQL Server, InterSystems-database en SAS Analytics zo meldt AWS.

Er zijn geen verplichtingen of kosten vooraf voor het gebruik van io2 Block Express-volumes en klanten betalen alleen voor de gebruikte opslagcapaciteit, aldus AWS.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud, data
Cloud