Prowise komt met nieuwe update voor digiborden

Prowise komt met nieuwe update voor digiborden

03-08-2021 | door: Martijn Kregting

Prowise komt met nieuwe update voor digiborden

Prowise geeft gebruikers van haar digiborden, na een update van het ingebouwde schrijf- en annotatiepakket ProNote, meer mogelijkheden om hun creativiteit te gebruiken. Op de interactieve digiborden kunnen vanaf nu meerdere leerkrachten en leerlingen tegelijkertijd schrijven, gummen en educatieve bordtools benutten.

Gebruikers kunnen in Prowise Central 4.0 volgens de IT-aanbieder zonder restricties of beperkingen volledig tegelijkertijd schrijven, gummen of educatieve bordtools zoals de passer, het liniaal of de gradenboog inzetten. Het schrijf- en annotatiepakket ProNote benut daarmee de kracht van ontwikkeling in eigen beheer, multitouch en de state-of-the art technologie in de Prowise-touchscreens.

ProNote is het gratis schrijf- en annotatiepakket voor gebruikers van Prowise-digiborden. De software staat voorgeïnstalleerd in Prowise Central, het door Prowise ontwikkelde besturingssysteem voor haar digiborden. Regelmatig voorziet Prowise de digiborden door over-the-air software-updates via Europese servers van nieuwe functionaliteiten. In de meest recente update staan een verdere verbetering van de pen-op-papier schrijfervaring en extra (multigebruiker)functionaliteiten centraal.

Interactieve ontmoetingsplek

In de twaalf jaar ervaring die Prowise in het onderwijs heeft, heeft multitouch altijd een centrale rol gespeeld. Het is een van de kernpunten in de onderwijsvisie van het Nederlandse bedrijf. Een touchscreen is in die visie geen statische televisie die op een vaste plek aan de muur hangt maar een interactieve ontmoetingsplek voor leerkrachten en leerlingen. Om samen te leren, spelenderwijs te leren, van elkaar te leren en door elkaar te leren.

Prowise Central 4.0 is beschikbaar voor het Prowise Touchscreen, Prowise Touchscreen Ten en Prowise Touchscreen One.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware