DELTA Fiber versnelt uitrol glasvezel met nieuwe investering

02-08-2021 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

DELTA Fiber versnelt uitrol glasvezel met nieuwe investering

DELTA Fiber investeert 2 miljard euro in aanleg van de nieuwste generatie glasvezel, XGS-PON, door heel Nederland. Het bedrijf wil zo doorgroeien naar 2 miljoen glasaansluitingen voor huishoudens en bedrijven in 2025 en gaat veel hogere internetsnelheden aanbieden aan klanten.

De nieuwe financiering voor de investering is zeker gesteld door underwriters ABN AMRO, ING, SEB, Santander en Deutsche Bank, die de lening plaatsen bij een consortium van nationale en internationale banken. De financiering bestaat uit een gecommitteerd bedrag van 1,45 miljard euro dat kan worden uitgebreid met nog eens 600 miljoen euro.

Versnelling glasvezelaanleg

“Deze financiering maakt het mogelijk om onze glasvezelaanleg aanzienlijk te versnellen en ons netwerk uit te breiden tot 25 procent van Nederland", licht CEO Marco Visser van DELTA Fiber toe. "We willen twee miljoen woningen en bedrijven van glasvezel voorzien, voornamelijk in de kleinere dorpen en steden door heel Nederland. Dat we dit omvangrijke financieringspakket tegen aantrekkelijke voorwaarden hebben kunnen afsluiten, toont het vertrouwen dat kredietverstrekkers in ons hebben."

Vanaf september 2021 wordt alle nieuwe glasvezelaanleg gedaan op basis van de nieuwste glasvezeltechniek XGS-PON, voor snelheden tot 10 Gbps. Dit is de opmaat naar 25G-PON technologie waarmee snelheden tot maar liefst 25 Gbps mogelijk worden. Binnenkort maakt DELTA de nieuwe hoge snelheden en de prijzen van de abonnementen bekend, stelt Visser: “We maken gigabit-plus snelheden de nieuwe standaard en dat willen we voor zo veel mogelijk mensen toegankelijk maken.”

Op weg naar 2 miljoen aansluitingen

Met 20.000 nieuwe aansluitingen per maand claimt DELTA Fiber een van de grootste en snelst groeiende glasvezelpartijen in Nederland te zijn. De aanbieder is op weg naar 1 miljoen aansluitingen eind 2021. Gedreven door de ongekend snelle groei van het dataverbruik en de toegenomen vraag naar snel en stabiel internet, vergroot DELTA Fiber zijn investeringen en versnelt het de aanleg van glasvezel naar 2 miljoen aansluitingen in de komende vijf jaar.

Terug naar nieuws overzicht