Worldstream breidt uit met PoP in Frankfurt

03-08-2021 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Worldstream breidt uit met PoP in Frankfurt

Worldstream breidt zijn aanwezigheid in Europa uit met een nieuw datacenter in de FRA01-faciliteit van maincubes in Frankfurt, in Duitsland. Het betreft de installatie van een nieuwe Point-of-Presence voor Worldstream’s 10Tbit/s wereldwijde netwerk en stelt de wereldwijd actieve IaaS-provider in staat om private cloud, dedicated servers, block- en objectstorage, DDoS protectie, colocatie en andere IaaS-diensten aan te bieden vanuit Frankfurt. Deze producten kunnen ook ‘as-a-service’ worden geleverd, via Worldstream’s recent gelanceerde Worldstream Elastic Network - een SDN dat zich richt op MSP’s.

De maincubes FRA01-faciliteit in Frankfurt is een greenfield datacenter vlakbij een van ‘s werelds grootste Internet Exchanges, de DE-CIX. maincubes FRA01 is uitgerust met energie-efficiënte koeltechnologieën, een hoog-redundante setup, rigoureuze beveiligingsmaatregelen en uitgebreide connectiviteitsopties. Dit biedt Worldstream de mogelijkheid om een solide extra datacenter hub te creëren voor de levering van Worldstream’s IaaS-diensten in Europa en wereldwijd.

Reeks IaaS-diensten

Worldstream zal een reeks IaaS-diensten met hybride IT-opties vanuit Frankfurt aanbieden. Daaronder private cloud, dedicated servers, storage, colocatie, DDoS protectie en cloud onramps. Worldstream’s groeiende portfolio van as-a-service-oplossingen op basis van hun Worldstream Elastic Network vanaf deze locatie kan met name interessant zijn voor Europese managed service providers (MSP’s). Deze IaaS-diensten worden ondersteund door de eigen wereldwijde netwerkbackbone van het bedrijf, met meer dan 10Tbit/s beschikbare bandbreedte en 45 procent utilisatie.

De uitbreiding naar Duitsland vindt plaats op basis van klantvraag. Worldstream verwacht dan ook dat de datacenteruitbreiding een welkome Europese uitbreiding zal blijken te zijn van Worldstream’s eigen datacenters in de regio Rotterdam/De Haag, in Naaldwijk.

Hoogst denkbare veiligheidsmaatregelen

De veiligheidsmaatregelen van de maincubes FRA01-faciliteit liggen op het allerhoogst denkbare niveau, stelt Tim Vollebregt, netwerkdirecteur bij Worldstream. “Zoals tail gating-technologieën, silent nozzles, handpalmader scanning en zelfs kogelvrije muren. En dat terwijl de kostenefficiëntie en flexibiliteit behouden zijn gebleven. Ons datacenter in Frankfurt sluit aan bij de meest veeleisende beveiligingsbehoeften van onze mkb- en enterprise-klanten, evenals onze channel partners. Het stelt ons in staat om 100 procent datacenter uptime garanties te bieden aan onze klanten.”

Andere klanten in FRA01 zijn volgens Joris te Lintelo, Vice President bij maincubes, onder meer DAX-genoteerde ondernemingen, Global Tech bedrijven en snelgroeiende ondernemingen binnen telecom en automotive. “Wij bieden Worldstream ruime datacenter-groeimogelijkheden. Ook via ons nieuwe in aanbouw zijnde datacenter in Frankfurt, alsmede in andere Duitse steden die we op de planning hebben staan. Daarmee zijn wij perfect in staat om de verdere groei van Worldstream in de Europese markt te ondersteunen.”

SDN via Frankfurt te gebruiken

Op de nieuwe datacenterlocatie in Frankfurt kunnen klanten van Worldstream het onlangs gelanceerde SDN van het bedrijf gebruiken: Worldstream Elastic Network (WEN). WEN is een software-defined netwerk, gebouwd op de 10Tbit/s wereldwijde netwerkbackbone van Worldstream. Het is beschikbaar op elke netwerk PoP-locatie waar de 10Tbit/s wereldwijde netwerkbackbone van Worldstream datacenteraanwezigheid heeft. Worldstream richt zich met de infrastructurele as-a-service oplossingen op IT channel partners, zoals MSP’s, CSP’s, system integrators en andere channel partijen.

Voor Nederlandse channel partijen betekent de Europese datacenteruitbreiding door Worldstream dat zij via het software-defined Worldstream Elastic Network van het bedrijf nu ook gemakkelijk infrastructurele services in Duitsland kunnen uitrollen en daar hun diensten op kunnen bouwen/leveren. Het nieuwe datacenter in Frankfurt kan door channel partijen ook als springplank worden gebruikt voor uitrol van diensten in de rest van Europa.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter