AMD profiteert ook in tweede kwartaal van groei online gaming

04-08-2021 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

AMD profiteert ook in tweede kwartaal van groei online gaming

Processorleverancier AMD (Advanced Micro Devices) heeft volgens cijfers van Safe Betting Sites in het tweede kwartaal van 2021 een omzetstijging van 99 procent geboekt ten opzichte van het tweede kwartaal van 2020. De kwartaalomzet kwam uit op 3,85 miljard dollar. De explosieve groei van online gaming is hier mede debet aan.

Na een herstructurering in 2014 heeft AMD zijn marktpositie geleidelijk aan weten te verbeteren tot inmiddels de nummer-2 leverancier van processors achter Intel. 2020 was een belangrijk jaar voor AMD, omdat het profiteerde van de gaming-industrie als een van zijn belangrijkste markten. Als gevolg van de coronapandemie die veel mensen dwong tot thuisentertainment, groeide het online gamen enorm sinds maart 2020.

Momentum blijft dankzij online gaming

Dat momentum bleef merkbaar in 2021, wat blijkt uit de financiële resultaten van AMD. De omzet in het tweede kwartaal is ook 12 procent hoger dan de 3,45 miljard dollar omzet in het eerste kwartaal van 2021. AMD realiseerde volgens Safe Betting Sites ook een indrukwekkende groei van zijn winstgevendheid, een ruime verdrievoudiging jaar op jaar tot meer dan 700 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2021, vergeleken met 157 miljoen dollar het voorgaande jaar. Het is ook een stijging van bijna 30 procent op kwartaalbasis.

"AMD heeft het de afgelopen jaren heel goed gedaan in de inhaalrace met Intel", stelt Rex Pascual, eSports-editor bij Safe Betting Sites. "In recentere tijden is de invloed van AMD in de gamingwereld aanzienlijk toegenomen, met producten die regelmatig concurreren met Intel's portfolio. Na een grote toename van de gaming-engagement in 2020, verwacht AMD dat Intel de komende jaren zal blijven pushen."

Terug naar nieuws overzicht