Pride Capital Partners financiert uitrol cloud-oplossing Kendox

05-08-2021 | door: Martijn Kregting

Pride Capital Partners financiert uitrol cloud-oplossing Kendox

Pride Capital Partners heeft een mezzaninelening verstrekt aan Kendox waarmee het bedrijf de verdere uitrol van haar cloud-oplossing kan financieren. Kendox focust zich op mid-market klanten die kantoor- en administratieve processen willen digitaliseren middels een archiveringsoplossing die voldoet aan AVG-richtlijnen.

De software van Kendox wordt gebruikt door klanten in diverse marktsegmenten in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk voor het audit-proof opslaan digitale bestanden en overal en altijd toegang hebben tot deze bestanden. Kendox is 15 jaar geleden opgericht door enkele DMS (Document Management Software) experts en telt 60 medewerkers verspreid over Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Ruim 900 klanten in sectoren zoals logistiek en productie gebruiken de softwareoplossingen van Kendox, waarvan 10 procent de cloudversie afneemt.

Toepassen end-to-end oplossingen

Het bedrijf beschikt over een virtual data center met fysieke locaties in Duitsland en Zwitserland om klanten een hoge security-standaard, flexibiliteit en transparantie te bieden in het gebruik van de cloud-oplossingen. Met de nieuwe Microsoft 365-integratieoplossing biedt Kendox nu ook Microsoft gebruikers de mogelijkheid end-to-end oplossingen te implementeren.

Door de transitie naar de cloud wil Kendox haar producten toegankelijker maken voor mkb-ondernemingen. Pride Capital Partners zal Kendox ondersteunen in haar expansie naar het snelgroeiende cloud segment en het uitrollen van het business model teneinde de groei te versnellen in de komende jaren. De key strategie in de komende jaren is gericht op de verdere transitie naar een meer SaaS gebaseerde onderneming.

Verder uitrollen cloud-oplossing

“Met deze financiering kunnen wij onze cloud-oplossing verder uitrollen”, stelt Manfred Terzer (co-founder en CEO Kendox). “Kendox is tot nu toe volledig zelfstandig gefinancierd. Pride Capital Partners is een uitstekende partners met bovenal een sterke expertise in de ICT-markt. Samen zullen wij nieuw terrein ontginnen en onze positie in bestaande markten versterken.”

Lars van ’t Hoenderdaal, managing partner Pride Capital Partners, vertelt over de keuze om Kendox te financieren: “Kendox heeft een sterke positie als DMS-softwareonderneming in de DACH-regio. Dit is eveneens bewezen door langdurige klantrelaties met wereldwijde marktleiders en Duitse MKB-ondernemingen. Samen met Kendox willen we de groei van de cloud softwareproducten versnellen. Het Kendox Cloud Eco segment heeft al sterke groei laten zien in de afgelopen jaren. Wij zullen dit pad vervolgen met Kendox en de business verder opschalen. Ons mezzanineproduct (een mezzaninelening is een achtergestelde lening die gedurende de looptijd niet afgelost hoeft te worden, maar waarover een vaak hogere rente betaald wordt, red.) en strategisch netwerk vormen een perfecte fit voor de ambities van Kendox.”

Terug naar nieuws overzicht
Software