Qualys en Red Hat gaan samenwerken voor Red Hat OpenShift

Qualys en Red Hat gaan samenwerken voor Red Hat OpenShift

05-08-2021 | door: Martijn Kregting

Qualys en Red Hat gaan samenwerken voor Red Hat OpenShift

Qualys gaat samenwerken met Red Hat. Het doel van de krachtenbundeling is om de beveiliging te versterken van zowel het containerplatform als het besturingssysteem van de host van Red Hat OpenShift.

Qualys, aanbieder van cloudgebaseerde IT-, compliance- en cybersecurity-oplossingen, stelt dankzij de samenwerking met Red Hat een unieke beveiligingsaanpak te kunnen hanteren. Het bedrijf stelt een gecontaineriseerde versie van de Qualys Cloud Agent beschikbaar om de beveiliging naar het besturingssysteem van de host van OpenShift uit te breiden.

De combinatie van de Cloud Agent voor Red Hat Enterprise Linux CoreOS op OpenShift met de oplossing voor containerbeveiliging van Qualys moet voortdurende inspectie van netwerkpakketten en detectie van kwetsbaarheden binnen de complete OpenShift-omgeving mogelijk maken. De oplossing gebruikt het Qualys Cloud Platform en biedt naadloze integratie met de bestaande workflows van klanten voor het beheer van kwetsbaarheden. Dit wordt aangevuld met rapportage en beveiligingsstatistieken om de cyberrisico’s terug te dringen.

Diepgaander inzicht

“Cybersecurity is voor vrijwel elke organisatie een van de belangrijkste punten van zorg”, zegt Aaron Levey, Head of Security Partner Ecosystem bij Red Hat, over de nieuwe samenwerking. “Wij zijn van mening dat een sterk partnerecosysteem kan helpen met het elimineren van pijnpunten rond de beveiliging door onze klanten.Zij krijgen zo namelijk de keuze uit een breed scala van oplossingen. Het Cloud Platform en de Cloud Agent van Qualys bieden beheerders diepgaander inzicht in bekende kwetsbaarheden die mogelijk aanwezig zijn in Red Hat OpenShift en Red Hat Enterprise Linux CoreOS-nodes. Beide oplossingen verwijzen naar relevante beveiligingsbulletins - Red Hat Security Advisories - en putten uit de expertise van Red Hat en Qualys voor de ontwikkeling van cloud-native cybersecurity."

Security-teams hebben behoefte aan bescherming voor moderne applicaties die zijn ontwikkeld op basis van uiterst geavanceerde technologie, zoals Red Hat OpenShift, voegt Chantal ’t Gilde toe, managing director Benelux & Nordics van Qualys. “Dit vraagt om een oplossing die beveiliging biedt voor zowel de draaiende container-images als het onderliggende OpenShift-cluster. Samen met Red Hat ontwikkelden we een unieke beveiligingsaanpak voor het Red Hat Enterprise Linux CoreOS die volledige grip biedt op alle gecontaineriseerde workloads. Qualys kan zijn klanten daarmee nog beter helpen met de discovery, het beheer en de voortdurende bescherming van containers.”

Overzicht, eenvoud

De Qualys Cloud Agent voor Red Hat Enterprise Linux CoreOS on OpenShift belooft organisaties:

  • Overzicht van de complete omgeving: een voortdurend bijgewerkt overzicht van geïnstalleerde software en open poorten, uitgebreide rapportage en Red Hat Security Advisories voor alle Red Hat Enterprise Linux CoreOS-nodes.
  • Beveiligingsbeheer voor de host: deze functionaliteit is geïntegreerd met het Qualys Cloud Platform voor geautomatiseerde detectie en beheer van de compliance-status van de host en de aanwezigheid van patches voor bekende kwetsbaarheden.
  • Eenvoudige installatie op de host: de eenvoudige installatie van de Qualys Cloud Agent maakt het mogelijk om Red Hat Enterprise Linux CoreOS te beveiligen zonder de noodzaak om de host aan te passen, poorten te openen en aanmeldingsgegevens te beheren.
  • Volledige dekking: integrale bescherming van Red Hat OpenShift en Qualys Container met uitgebreid overzicht, van het besturingssysteem van de host tot en met alle images en de containers die op OpenShift draaien.
Terug naar nieuws overzicht
Cloud