Martijn Kregting - 04 augustus 2021

Groeien als Kool: verhaal achter succes ondernemer Jordy Kool

Op 24 augustus komt 'Groeien als Kool' uit, het verhaal achter het succes van topmanager, ondernemer en investeerder Jordy Kool. Kool bekleedde in zijn carrière verschillende hoge functies in de IT, telecom- en mediabranche. Hij staat echter vooral bekend als het grote succes achter circulair IT-bedrijf Infotheek. Hij bracht als CEO en mede-eigenaar de omzet binnen negen jaar van 55 miljoen naar 850 miljoen euro.

In 2015 won Jordy de EY Entrepreneur of the Year Award. Infotheek zelf won onder zijn leiding drie maal de 'Deloitte Best Managed Companies Award'. Inmiddels is Infotheek een bedrijf met een miljard euro omzet en is Jordy niet meer als CEO aan het bedrijf verbonden, maar als toezichthouder en mede-eigenaar. ‘Jordy is een geweldige leider die werkelijk om mensen geeft’, stelt Eric Cador, voormalig topmanager van Hewlett-Packard en Lenovo.

groeien_als kool.jpg

Tegenwoordig investeert Kool met zijn family office in zo'n 15 middelgrote en grote ondernemingen, adviseert bedrijven, CEO's en ondernemers als businesscoach, en treedt op als spreker. Met StichtingIT4Kids ondersteunt hij kinderen die vanuit hun thuissituatie minder mogelijkheden hebben om zich te ontwikkelen op sportief vlak. Daarnaast zit hij in het toezichtsorgaan van een ziekenhuis en is hij investeerder en ad-interim co-CEO van Urban Gym Group, het bedrijf achter onder meer de sportschoolketens Trainmore, ClubSportive en High Studios.

Keuzes en principes achter succes

In 'Groeien als Kool' beschrijft Kool welke keuzes en principes hebben geleid tot zijn succes. Hij geeft zijn inzichten over:

  • De maatschappelijke verantwoordelijkheid van duurzaam en circulair ondernemen.
  • De dunne lijn tussen succes en falen.
  • Het durven tonen van kwetsbaarheid en het noodzakelijk leven-lang-leren van fouten.
  • De kracht van persoonlijke ontwikkeling en verdieping.
  • Het delen van kennis en ervaring, en het persoonlijk begeleiden en laten groeien van je mensen.
  • De toegevoegde waarde van sporten en een goede gezondheid.
  • Het belang van het ontwikkelen van een groot doorzettingsvermogen en het blijven waarmaken van je dromen.

GROEIEN ALS KOOL verschijnt op 24 augustus 2021.

 € 22,99 |  ca. 256 pag. | ISBN: 9789400513679

Ook beschikbaar als e-book

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!