Sophos neemt DevSecOps-automatiseerder Refactr over

05-08-2021 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Sophos neemt DevSecOps-automatiseerder Refactr over

Cybersecurity-leverancier Sophos neemt Refactr over, een bedrijf dat een multifunctioneel DevSecOps-automatiseringsplatform heeft ontwikkeld en op de markt gebracht om de kloof tussen DevOps en cybersecurity te overbruggen.

Refactr, met hoofdkantoor in Bellevue (Washington), werd in 2017 opgericht en was voor de overname van Sophos in privéhanden. Het bedrijf heeft klanten in zowel de privé als de openbare sector, waaronder het Amerikaanse Center for Internet Security en Platform One van de Amerikaanse luchtmacht.

Beter opschalen

DevOps- en beveiligingsteams stappen steeds vaker over op ‘IT-as-Code’-benaderingen voor het beheer van hun omgevingen. Met de automatiseringsmogelijkheden die Refactr biedt voor deze processen zijn deze teams in staat om benadering beter te schalen. Via het platform van Refactr kunnen DevOps-teams bijvoorbeeld bestaande doorlopende integratie-, oplevering- en uitrol-workflows (CI/CD) uitbreiden, en kunnen cybersecurity-teams gebruikmaken van de visuele drag-and-drop-mogelijkheden van het platform.

Sophos optimaliseert het DevSecOps automatiseringsplatform van Refactr om de Security Orchestration Automation and Response (SOAR) mogelijkheden toe te voegen aan de eigen Managed Threat Response (MTR) en Extended Detection and Response (XDR) oplossingen. De SOAR-mogelijkheden zullen ook helpen bij het automatiseren van het Sophos Adaptive Cybersecurity Ecosystem, dat de basis vormt voor alle productoplossingen, diensten, threat intelligence en data lake van Sophos.

Doorontwikkeling platform

Het team van ontwikkelaars en engineers van Refactr heeft zich bij Sophos gevoegd. Naast het aanbieden van het Refactr-platform is Sophos van plan om begin 2022 te starten met het aanbieden van SOAR-opties. Sophos zal het Refactr-platform blijven ontwikkelen en aanbieden aan de bestaande en groeiende basis van partners en organisaties die op maat gemaakte IT- en beveiligingsautomatiseringen willen bouwen voor zichzelf en voor hun klanten. De Community Edition van Refactr zal ook beschikbaar blijven.

Sophos nam onlangs nog Braintrace over om zo zijn Adaptive Cybersecurity Ecosystem een boost geven. Braintrace's Network Detection and Response (NDR)-technologie moet hieraan bijdragen met verbeterd inzicht in verdachte netwerkverkeerpatronen en nieuwe bedreigingsinformatie voor Sophos' Managed Threat Response (MTR) en Rapid Response Services, Extended Detection and Response (XDR)-technologie en Data Lake.

Terug naar nieuws overzicht