Investeringen in MEC groeien met 140 procent komende vijf jaar

11-08-2021 | door: Martijn Kregting

Investeringen in MEC groeien met 140 procent komende vijf jaar

Investeringen in Multi-Access Edge Computing (MEC) groeien de komende vijf jaar met een samengestelde jaarlijkse groei (CAGR) van 140 procent in de segmenten Servers en Packet Core User Plane Functions. Dat stelt marktonderzoeker Dell'Oro Group. MEC is een nieuwe netwerktechnologie, gesegmenteerd in Public MEC en Private MEC.

"De cumulatieve investering van vijf jaar in MEC zal naar verwachting 11 miljard dollar bedragen", aldus David Bolan, onderzoeksdirecteur bij Dell'Oro Group. “Hoewel de CAGR hetzelfde is als onze vorige voorspelling, is de cumulatieve voorspelling gedaald als gevolg van een tragere dan verwachte grootschalige lancering van 5G Standalone (5G SA)-netwerken. Dit kan te wijten zijn aan 5G-serviceproviders (SP's) die de rol onderzoeken die Public Cloud SP's in hun netwerken kunnen spelen."

"Een andere factor kan de behoefte zijn aan specificaties voor federatieve MEC-netwerken", aldus Bolan. "European Telecommunications Standards Institute (ETSI) MEC-commissie en GSM Association (GSMA) Operator Platform Group hebben zojuist hun vereisten voor federatieve MEC-netwerken vrijgegeven en zeven gebruiksgevallen geïdentificeerd die de SP-gemeenschap nodig heeft."

Terug naar nieuws overzicht