Betty Blocks haalt 33 miljoen dollar aan financiering binnen

11-08-2021 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Betty Blocks haalt 33 miljoen dollar aan financiering binnen

Betty Blocks (Alkmaar NL, Atlanta VS), een no-code platform voor citizen development, heeft 33 miljoen dollar aan financiering ontvangen. De financieringsronde werd geleid door European Private Equity en Venture Capital-investeerder SmartFin Capital. Ook bestaande investeerders Morse Investments en NIBC Bank namen deel.

Betty Blocks biedt naar eigen zeggen samengestelde teams binnen een bedrijf - van business- en IT-afdelingen – een platform om samen software te ontwikkelen en zo innovatie te versnellen en de time-to-market te verbeteren. Tot de klanten van Betty Blocks behoren organisaties als de Nationale Politie, Clifford Chance, TaskUs en Anglian Water.

Platform doorontwikkelen

De onderneming gaat de financiering gebruiken om haar activiteiten uit te breiden en het platform verder te ontwikkelen. Zo moet het platform gebruiksvriendelijker worden, moeten features voor citizen development doorontwikkeld worden - inclusief governance vanuit de IT-afdeling - moeten er meer templates komen en de Block Store verrijkt worden met meer standaard integraties.

Business developers (ofwel citizen developers) hebben niet per se programmeerkennis, maar hebben wel verstand van processen en data. Met de assistentie van IT, bouwen zij software die direct van invloed is op hun werkzaamheden en de bedrijfsresultaten als geheel - en dat allemaal op een veilige, duurzame en beheerste manier.

Door zo de manier van ontwikkelen drastisch te veranderen, moeten ondernemingen wendbaarder worden, hun positie verbeteren ten opzichte van concurrenten en de betrokkenheid van werknemers vergroten. Citizen developers gebruiken templates en no-code bouwstenen om apps te bouwen zonder code, nieuwe applicaties te verbinden aan het bestaande applicatielandschap van de organisatie en de IT-afdeling meer controle te geven over shadow-IT.

Terug naar nieuws overzicht