NTT brengt private 5G-netwerk op de markt

12-08-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

NTT brengt private 5G-netwerk op de markt

NTT lanceert zijn private 5G-platform, dat volgens het bedrijf het eerste wereldwijd beschikbare private LTE/5G Network-as-a-Service-platform (NaaS) is. Een end-to-end dienstenstack ondersteunt CIO's en Chief Digital Officers bij het profiteren van private 5G.

Het private 5G-platform maakt gebruik van design thinking-principes om beveiliging en privacy by design te integreren. Dit levert prestatie- en kostenvoordelen en een duidelijke ROI op, meldt NTT. Het platform draait op een cloud-native architectuur en is beschikbaar via de cloud, on-premises of aan de edge. Het private 5G-platform van NTT is vooraf geïntegreerd met netwerk- en softwarepartners, wat ondernemingen helpt bij het flexibel beveiligen, schalen en segmenteren van hun netwerk. Met Celona's MicroSlicing-technologie stelt NTT's private 5G-platform bedrijfskritische apps in staat tot het benutten van de voordelen van private 5G.

Shahib Ahmed

NTT stelt Shahid Ahmed aan als EVP van New Ventures and Innovation. Ahmed gaat het private 5G-serviceportfolio ontwikkelen, de resultaten van digitale transformatie voor klanten stimuleren en de samenwerking tussen ecosystemen verdiepen. Hij brengt meer dan 25 jaar technologische ervaring mee, gericht op bedrijfstransformatie. Hij vervulde leiderschapsrollen bij Accenture, PricewaterhouseCoopers en Sprint. Daarnaast is hij benoemd tot adviseur van de United States Federal Communications Commission (FCC).

“Wereldwijde ondernemingen zijn op zoek naar één enkele private 5G-oplossing om in meerdere landen te implementeren. Ze hebben één echt privénetwerk, één verantwoordingspunt, één beheerplatform en één oplossingspartner nodig die alle belangrijke frictie in de hele wereldwijde voetafdruk van de onderneming elimineert”, zegt Shahid Ahmed. “NTT Private 5G-aanbod ondersteunt de eisen van CXO's out of the box, met een duidelijke roadmap om door te gaan met het ontwikkelen van innovatieve 5G-oplossingen.”

"De private 5G-technologie heeft de potentie om de manier waarop ondernemingen digitale transformatie aansturen fundamenteel te veranderen," zegt Ghassan Abdo, Research Vice President van IDC. "NTT heeft een uitstekend track record in het focussen op de breedte van de dienstverlening. De mogelijkheden van NTT P5G gaan veel verder dan basisconnectiviteit om een uitgebreide suite van diensten aan te bieden gericht op belangrijke bedrijfsresultaten."

NTT Data

NTT-onderdeel NTT Data biedt daarnaast open en gevirtualiseerde 5G-oplossingen aan gericht op B2B en B2B2X. De oplossingen ondersteunen de digitale ervaring van ondernemingen, zowel in samenwerking met telecomcarriers als onafhankelijk.

“Naarmate data en mobiliteit belangrijker worden voor de bedrijfsvoering, zal 5G bedrijven in staat stellen hun bedrijfsvoering opnieuw uit te vinden. Met hogere snelheden en meer data zal 5G de vooruitgang op het gebied van kunstmatige intelligentie, automatisering en IoT mogelijk maken”, zegt Eric Clark, Chief Digital and Strategy Officer bij NTT Data Services North America. “Hoe een bedrijf die gegevens in realtime verzamelt, opslaat en gebruikt, is van cruciaal belang voor zijn succes, en NTT is goed gepositioneerd om onze klanten op deze reis te begeleiden.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud