Ivanti breidt Neurons for Zero Trust Access uit

12-08-2021 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Ivanti breidt Neurons for Zero Trust Access uit

Ivanti kondigt de nieuwste release aan van Ivanti Neurons for Zero Trust Access. Deze oplossing moet organisaties helpen hun beveiliging te verbeteren middels een Zero Trust-gestuurde en flexibele direct-to-application toegangsoplossing. De oplossing past volgens Ivanti bij haar visie om de Everywhere Workplace te beveiligen. In dit concept gebruiken werknemers verschillende devices om toegang te krijgen tot bedrijfsnetwerken, data en diensten, terwijl ze vanaf verschillende locaties werken (thuis, op kantoor, onderweg).

Zero Trust is een raamwerk dat moderne organisaties moet ondersteunen in de beveiliging van hun gegevens. Ze kunnen hiermee beter beveiligde en ondoordringbare IT-omgevingen realiseren door voortdurend ieder bedrijfsmiddel en transactie te verifiëren voordat er toegang wordt verleend. Verificatie omvat, maar is niet beperkt tot, sterke authenticatie van gebruikers, controles voor apparaten, en microsegmentatie van netwerken. Zero Trust beveiliging vereist bovendien dat er rekening wordt gehouden met de context.

‘Zero trust belangrijker dan ooit’

"Zero Trust zou vandaag de dag in de harten en hoofden van alle IT- en beveiligingsprofessionals moeten zitten," zegt Dr. Chase Cunningham, marktanalist, voorheen werkzaam bij Forrester en bedenker van Forrester's Zero Trust eXtended Ecosystem. "Zero Trust is belangrijker dan ooit vanwege de recente aanvallen door geavanceerde dreigingsactoren.” Volgens Cunningham zouden alle organisaties een Zero Trust-strategie moeten implementeren om volledige zichtbaarheid te realiseren van de gebruikers, apparaten, apps en netwerken, en de toenemende cyberdreigingen zo snel mogelijk te bestrijden.

Volgens recent Ivanti-onderzoek stelt 98 procent van de Noord-Amerikaanse IT- en beveiligingsprofessionals dat hun beveiligingsactiviteiten het komende jaar beter zullen aansluiten op een Zero Trust strategie. 21 procent geeft aan dat zij significant of volledig zullen aansluiten. Dit is volgens de aanbieder van een automatiseringsplatform dat IT assets van cloud tot edge detecteert, beheert, beveiligt en onderhoudt, van cruciaal belang: de Everywhere Workplace vereist Zero Trust-beveiliging.

Volwassen Zero Trust-raamwerk

Ivanti Neurons for Zero Trust Access moet organisaties helpen een volwassen Zero Trust-raamwerk op te zetten, waarmee ze hun clouddiensten kunnen opschalen en de bedrijfsflexibiliteit kunnen verbeteren, terwijl ze naadloze en veilige gebruikerservaringen leveren. De oplossing kan stand alone of in combinatie met VPN's en andere netwerkproducten gebruikt worden. Dit levert volgens Ivanti een snelle time-to-value op en helpt klanten een best-of-breed zero trust ecosysteem op te bouwen.

"Een sterk beveiligingsfundament realiseren door middel van een Zero Trust-strategie is cruciaal voor het beveiligen van de Everywhere Workplace," zegt Daniel Spicer, VP van Security bij Ivanti. "Met Ivanti Neurons for Zero Trust Access, kunnen organisaties een Zero Trust architectuur implementeren en hun beveiliging verbeteren, terwijl de eindgebruikerservaring wordt verbeterd. En misschien wel het beste van alles: klanten kunnen een grotere granulariteit in contextuele beleidshandhaving realiseren, zonder hun bestaande investeringen in netwerktoegang te hoeven vervangen."

Ivanti Neurons voor Zero Trust Access wordt inmiddels al gebruikt door grote en kleine organisaties in verschillende sectoren, waaronder energie, financiën en defensie, om werknemers gemakkelijk toegang te geven tot de middelen die ze nodig hebben en tegelijkertijd de meest strikte beveiligingsniveaus te garanderen.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud