Martijn Kregting - 12 augustus 2021

T-Mobile Nederland: sterkste kwartaal in klantengroei in 1,5 jaar

T-Mobile Nederland: sterkste kwartaal in klantengroei in 1,5 jaar image

T-Mobile NL realiseerde over het tweede kwartaal van 2021 een omzetgroei van 5,4 procent (naar 506 miljoen euro) en een resultaatgroei (EBITDA) van 8,4 procent naar 155 miljoen euro. De operator heeft in het tweede kwartaal 70.000 nieuwe mobiele postpaid-klanten binnengehaald. De groei was gelijkelijk verdeeld over consumer en business. Inmiddels maken bijna 6,9 miljoen klanten gebruik van het mobiele netwerk van T-Mobile Nederland. Het aantal vaste klanten groeide in Q2 met 14.000, terwijl ook omzet en EBITDA stegen.

Samen met Open Dutch Fiber is T-Mobile gestart met de uitrol van supersnel glasvezelinternet voor 1 miljoen huishoudens, vooral in stedelijke gebieden. De eerste gemeenten waar mensen tarief toegang krijgen tot glasvezelinternet zijn Zoetermeer en Haarlem. T-Mobile heeft de voorgaande jaren ook al glasvezelnetwerken laten aanleggen, in Rotterdam, Eindhoven en Den Haag.

Enkele highlights:

  • De omzet uit mobiel bedroeg 409 miljoen euro (+6,8%), uit vast 97 miljoen euro (onveranderd).
  • De consumentenomzet kwam uit op 401 miljoen euro (+12%), de zakelijke omzet daalde naar 96 miljoen euro (-2,0%) en de overige omzet (onder meer wholesale) kwam fors lager uit op 9 miljoen euro(-61%).
  • De investeringen (capex) kwamen uit op 68 miljoen euro (-2,9%), bij een capex/sales ratio van 13,4 procent.

T-Mobile-Nederland-Resultaten-Q2-2021_klein.png

Volgende stap in 5G

Inmiddels heeft T-Mobile NL volgens Søren Abildgaard, CEO T-Mobile Nederland, de volgende stap in de 5G Unlimited ervaring gezet met Unlimited & Entertainment. “Samen met Netflix en Videoland hebben we onze krachten gebundeld in één mobiel totaalpakket van Unlimited 5G data, bellen, sms en entertainment. Dit onderstreept nogmaals onze positie als de disrupter in de markt. We blijven onze concurrenten uitdagen op kwaliteit, prijs en klantenservice."

In de afgelopen twee jaar heeft T-Mobile Nederland aangekondigd supersnel internet aan te bieden aan ruim 200.000 huishoudens in Den Haag, Eindhoven, Rotterdam, Zoetermeer en Haarlem. Bijna de helft hiervan is gerealiseerd. In de komende maanden zal T-Mobile Nederland ook in andere steden waar Open Dutch Fiber glasvezel uitrolt snel internet aanbieden.

Glasvezelambities

Abildgaard hierover: "Als hoofdhuurder van het netwerk van Open Dutch Fiber bieden we in de komende vijf jaar 1 miljoen huishoudens toegang. Onze ambitie is echter veel groter. Om die te realiseren hebben we ook toegang tot het glasvezelnetwerk van KPN nodig tegen betaalbare tarieven. Ik ben erg blij dat de ACM heeft erkend dat er zonder marktregulering zorgen zijn over de mogelijkheden voor concurrenten om toegang te krijgen tot het vaste netwerk van KPN. Dit zou kunnen leiden tot hogere prijzen voor consumenten en bedrijven. Ik steun daarom van harte het plan van ACM om voor het einde van het jaar tot marktregulering te komen. Lagere wholesale tarieven zijn in het belang van de klant."

T-Mobile stelt op MVO-gebied een steeds actievere rol in binnen de samenleving te nemen. "Met ons Connect to Change plan zetten we ons in om bij te dragen aan een inclusieve samenleving waarin iedereen kan meedoen”, aldus Abildgaard. “Het meest recente voorbeeld is het nieuwe verlofbeleid 'uitwisselbare vakantiedagen' waarin we de diversiteit van team Magenta volledig omarmen. De invoering van dit beleid geeft onze medewerkers de flexibiliteit om te kiezen wanneer zij hun vrije tijd willen opnemen, afhankelijk van hun eigen cultuur of religie. Binnenkort zullen we hier vervolg aan geven."

Bod op T-Mobile

Eerder deze week werd bekend dat Reliance Industries, een Indiaas conglomeraat, een bod op T-Mobile Nederland overweegt. Reliance is al langer actief in onder meer de technologie- en telecomsector. Bloomberg meldt op basis van bronnen dat Reliance Industries met een adviseur een bod op T-Mobile Nederland uitwerkt. Moederbedrijf Deutsche Telekom zou zo'n 4,5 miljard euro willen ontvangen voor de provider. T-Mobile NL heeft de afgelopen jaren vaker in de etalage gestaan, maar van een verkoop is het tot nu toe niet gekomen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!