OwnBackup krijgt flinke kapitaalinjectie

16-08-2021 | door: Witold Kepinski

OwnBackup krijgt flinke kapitaalinjectie

OwnBackup , een platform voor gegevensbescherming in de cloud, heeft een Series E-investering aangekondigd van 240 miljoen dollar onder leiding van Alkeon Capital en B Capital Group, inclusief een secundaire investering in het bedrijf door BlackRock Private Equity Partners en Tiger Global.

Bestaande investeerders Insight Partners, Salesforce Ventures, Sapphire Ventures en Vertex Venturesook deelgenomen. Het bedrijf heeft in totaal bijna 500 miljoen dollar opgehaald, wat resulteert in een waarderingsstijging van 2 miljard dollar in zes maanden. OwnBackup kondigde ook plannen aan om zijn uitgebreide back-up- en hersteloplossingen later dit jaar uit te breiden naar andere cloudplatforms, te beginnen met Microsoft.

De voortdurende focus van OwnBackup op het in staat stellen van klanten om hun gegevens op elk cloudplatform te bezitten en te beschermen, begon met het uitgebreide klantenecosysteem van Salesforce. De extra financiering versterkt het succespatroon van OwnBackup bij het creëren van cloudgegevensbeschermings- en beheerproducten die mensen nodig hebben en waar ze van houden. OwnBackup biedt momenteel oplossingen voor cloudgegevensbescherming, sandbox seeding en gegevensarchivering voor bijna 4.000 organisaties wereldwijd.

Terug naar nieuws overzicht