Intel introduceert Intel Arc high-performance graphics

17-08-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Intel introduceert Intel Arc high-performance graphics

Intel heeft het merk onthuld voor zijn nieuwe high-performance graphics consumentenproducten: Intel Arc. Het Arc-merk omvat hardware, software en services en zal meerdere hardwaregeneraties omvatten. De eerste generatie is gebaseerd op de Xe HPG-microarchitectuur met de codenaam Alchemist (voorheen bekend als DG2). Intel onthulde ook de codenamen van toekomstige generaties binnen het Arc-merk Arc.

Intel Xe is een schaalbare graphics- en computerarchitectuur die is ontworpen om uitzonderlijke prestaties en functionaliteit te leveren, die apart of geïntegreerd te gebruiken zijn en inzetbaar zijn binnen datacenters en supercomputers. 

Nieuwe Intel Arc Graphics- producten zijn gebaseerd op de Xe HPG-microarchitectuur, een convergentie van Intel's Xe LP-, HP- en HPC-microarchitecturen, die schaalbaarheid en rekenefficiëntie leveren met geavanceerde graphics functies. De eerste generatie Intel Arc-producten met de codenaam Alchemist beschikken over op hardware gebaseerde ray tracing en door kunstmatige intelligentie aangedreven super sampling. Ze bieden volledige ondersteuning voor DirectX 12 Ultimate.

Het is de Intel's langetermijnvisie om gamers en makers over de hele wereld soepele gaming- en contentcreatie-ervaringen te bieden, zodat ze kunnen innoveren en keuze hebben in hardware in combinatie met open en toegankelijke softwaretools.

Alchemist-producten worden in het eerste kwartaal van 2022 verwacht. "De lancering van Intel Arc en het onthullen van toekomstige hardware-generaties benadrukken Intel’s diepgaande en voortdurende inzet voor gamers en makers overal. We hebben teams die ongelooflijk werk doen om ervoor te zorgen dat we eersteklas en volledig soepele ervaringen leveren wanneer deze producten begin volgend jaar beschikbaar zijn”, zo meldt Roger Chandler, Vice President en General Manager Client Graphics Products and Solutions bij Intel.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware