AWS biedt EU-klanten tool voor gegevensbescherming

18-08-2021 | door: Witold Kepinski

AWS biedt EU-klanten tool voor gegevensbescherming

AWS kondigt de lancering aan van twee nieuwe online hulpmiddelen om klanten te helpen gemakkelijker beoordelingen van gegevensoverdracht te voltooien en te voldoen aan de AVG, rekening houdend met de aanbevelingen van het European Data Protection Board (EDPB). Deze hulpmiddelen zullen AWS-klanten in andere landen ook helpen om beter te begrijpen of hun gebruik van AWS-services een gegevensoverdracht inhoudt.

Met behulp van de nieuwe “Privacy Features for AWS Services” kunnen klanten bepalen of hun gebruik van een individuele AWS-service de overdracht van klantgegevens (de persoonlijke gegevens die ze naar hun AWS-account hebben geüpload) omvat. Met deze informatie kunnen klanten de juiste actie kiezen voor hun toepassingen, zoals het afmelden voor de gegevensoverdracht of het passend openbaar maken van de overdracht voor de transparantie van de eindgebruiker, aldus AWS.

Het naleven van de Europese wetgeving rondom gegevensbescherming is van cruciaal belang voor honderdduizenden Amazon Web Services (AWS)-klanten. Velen van hen moeten voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), die het fundamentele recht van individuen op privacy en de bescherming van persoonsgegevens waarborgt. In februari kondigde AWS aan zich nog meer in te zetten voor de bescherming van klantgegevens, bijvoorbeeld door het aanvechten van rechtshandhavingsverzoeken voor klantgegevens die in strijd zijn met de EU-wetgeving.

Terug naar nieuws overzicht