Wouter Hoeffnagel - 17 augustus 2021

Nederlandse provider rekenen voorlopig geen roamingkosten in VK

Nederlandse provider rekenen voorlopig geen roamingkosten in VK image

Nederlanders gaan voorlopig geen roamingkosten betalen in het Verenigd Koninkrijk (VK). Britten moeten echter wel roamingkosten gaan betalen aan hun Britse provider indien zij in de Europese Unie (EU) gebruik maken van mobiel internet.

KPN en Vodafone bevestigen na rondvraag van Tweakers dat zij voorlopig geen roamingkosten in rekening brengen internetten in het VK. Zo geeft een KPN-woordvoerder aan dat KPN bij Britse provider roaming inkoopt en deze afspraken voorlopig blijven gelden. Wel wijst de woordvoerder erop dat het nog niet bekend is hoe dit zich in de toekomst gaat ontwikkelen.

Ook Vodafone bevestigt voorlopig geen roamingkosten te gaan rekenen bij gebruik van mobiel internet in het VK. Het land blijft onder de EU-tarieven vallen die de provider op zijn website vermeld, geeft een woordvoerder aan. T-Mobile is door Tweakers eveneens om een reactie gevraagd, maar heeft nog niet gereageerd. Op zijn website meldt de provider echter dat de regels voor het VK vooralsnog niet zijn gewijzigd.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!