Redactie - 19 augustus 2021

Desktop Metal neemt ExOne over

Desktop Metal neemt ExOne over image

Desktop Metal en ExOne hebben aangekondigd tot een definitieve overeenkomst op grond waarvan Desktop Metal alle uitgegeven en uitstaande gewone aandelen ExOne zal verwerven.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst ontvangen de aandeelhouders van ExOne $ 8,50 in contanten en $ 17,00 in gewone aandelen Desktop Metal voor elk gewoon aandeel ExOne, voor een totale vergoeding van $ 25,50 per aandeel, wat neerkomt op een transactiewaarde van $ 575 miljoen, onder voorbehoud van een kraagmechanisme zoals hieronder beschreven en een premie van 47,6% inhoudt op de slotkoers van de gewone aandelen van ExOne op 11 augustus 2021 en een premie van 43,9% op basis van de 30-daagse gemiddelde slotkoers van de gewone aandelen van ExOne.

"We zijn verheugd om ExOne in de DM-familie te brengen om het toonaangevende additive manufacturing-portfolio voor massaproductie te creëren", aldus Ric Fulop, oprichter en CEO van Desktop Metal. “We zijn van mening dat deze overname klanten meer keuze zal bieden, omdat we onze complementaire technologieën en go-to-market-inspanningen benutten om aanhoudende groei te stimuleren. Deze transactie is een grote stap in het realiseren van onze visie om de adoptie van additive manufacturing 2.0 te versnellen.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!